Malatya'da 'Yurt Ahengi' Konseri Düzenlendi

Malatya'da, Kültür Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle 'Yurt Ahengi' konseri düzenlendi.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Valisi Mustafa Toprak, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosunun 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlara ithafen gerçekleştirdiği konsere katıldı.

Vali Toprak, konser programında yaptığı konuşmada, 'Yurt Ahengi' konserinin çok güzel olduğunu ve seslendirilen türkülerle 15 Temmuz darbe girişiminde demokrasi adına canlarını feda eden ve şehadete eren şehitleri ve bu esnada yaralanan kahraman gazileri bir kez daha yad ettiklerini belirtti.

Konsere, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Baro Başkanı Enver Han, şehit ve gazi dernekleri yönetici ve üyeleri, çeşitli fakültelerin dekanları, öğretim üyeleri ve öğrencilerle vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA