'Lösemiyle Yolculuk' Projesi

Proje kapsamında, yeni tanı almış çocukların aileleri ve yetişkin kanser hastaları bilgilendirildi.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İstanbul Şubesince, 'Lösemiyle Yolculuk' projesi kapsamında yeni tanı almış çocukların aileleri ve yetişkin kanser hastalarına danışmanlık hizmeti verildi.

Şişli'de bir otelde düzenlenen toplantıda, yeni hastalık teşhisi konulan çocukların aileleri ve yetişkin kanser hastalarından oluşan bir grup katıldı.

Toplantıda konuşan LÖSEV Marmara Bölge Koordinatörü Zühal Ön, lösemi hastalığının belirtileri ve tedavi süreci hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Vakfın çalışmaları, yardımları ve deneyimleri konusunda bilgi veren ve löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna dikkati çeken Ön, şunları kaydetti:

'Yaptığımız çalışmalarda bunun en güzel örneklerini görüyoruz ve bundan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu güzel örnekler, lösemi hastası çocuklar ve gençlerimiz için büyük bir umut ve örnek teşkil etmektedir. Bu mücadele sabır ve özen isteyen bir dönem. Çalışmalarımızda bizlere destek olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyoruz.'

Diyetisyen Gizem Şeber, lösemi ve kanser tedavisinde beslenmenin önemi ve beslenme alışkanlıkları gibi konularda bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Aile içi iletişim konusunda sunum yapan psikolog İlkem Coşkun da anne-çocuk arasındaki ilişki, babanın çocuğa yaklaşımı ve bu hastalıkla mücadelede toplumun tepkilerine karşı güçlü olarak yola devam edebilme konularına değindi.

Coşkun, sunumu sonunda ailelerin hastalıkla ilgili sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA