Kosova Milli Günü, EXPO'da Kutlandı

Kosova Milli Günü, EXPO 2016 Antalya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcısı Kosova'nın milli günü, Kosova Cumhuriyeti Tarım, Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanı Yardımcısı Vezir Januzaj'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Yardımcısı Januzaj, Kosova'nın Türkiye Büyükelçisi Ali Kamberi ve beraberindeki heyet, VIP binasında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı.

'Sembolizm' temasıyla inşa edilen Kosova bahçesi hakkında bilgi alan Januzaj, beraberindeki Büyükelçi Kök ve diğer davetlilerle Bujar Gashi'nin, Kosova'nın tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraf sergisini gezdi.

Januzaj, resepsiyonun ardından küçük amfi tiyatroda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, EXPO 2016'nın farklı ülkeler ve farklı insanları bir araya getirdiğini belirterek, ziyaretçilerin ülkelerin kültürel ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.

Türkiye'nin uzun yıllardır, farklı konularda Kosova'yı desteklediğini hatırlatan Januzaj, 'İlişkilerimizi güçlendirmek adına ve daha fazla iletişim kurmamız için inanıyoruz ki bu samimi ve sıcak raporlarımız gelecekte de devam edecektir. Kosova küçük bir ülkedir. Fakat kalbi ve sevgisi ülkelere karşı büyüktür. Doğa güzelliklerimizi ve özellikle yüksek ve muhteşem dağlarımızı hepinizin ziyaret etmenizi davet ediyorum.' dedi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Kök de Kosova'nın EXPO'ya katılımının iki ülke arasında yüzyıllardan bu yana var olan köklü ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Kosova Üsküp Türkleri ve Dayanışma Derneği Folklor ekibi gösteri yaptı. Oynadıkları oyunlarla sahnede Balkan rüzgarı estiren folklor grubu büyük ilgi gördü. Kuarteti Pentagram grubu da konser verdi.

EXPO 2016 Antalya'nın simgesi Turkcell Expo Kulesi de Kosova Milli Günü sebebiyle Kosova bayrağının renklerine büründü.

Kaynak: AA