KOSGEB Desteği İle Dokuma Atölyesi Kurdu

Siirt'te kadın girişimci, KOSGEB desteği ile dokuma atölyesi kurdu.

Kadın girişimci Sevim Güzel, KOSGEB'den aldığı belge ve destek ile kendi işletmesini kurarak üretilen el dokuma ürünlerinin üzerine kişiye özel işlemeler yaparak satıyor.

Güzel, 300 yıllık bir geçmişe sahip olan Siirt el dokuma ürünlerine yeteri kadar pazar bulamadığını için kişiye özel işleme ve tasarımlar ile yeniden canlanacağını söyledi.

KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç ise, girişimcinin düşüncelerini paylaştıktan sonra kendisine gerekli eğitimi vererek, işletme kurması için yardımcı olduklarını belirtti.

Erkılıç, girişimcilerinin KOSGEB desteği ile aldığı bilgisayarlı nakış makinesi ile üretilen el dokuma ürünlerine hızlı bir şekilde kişiye özel işlemeler yaparak Türkiye'de sattıklarını, diğer desteklerimiz ile uluslararası pazarlara girmelerini hedeflediklerini ifade etti.

Yeni işletme kuranlara KOSGEB olarak 50 bin lira geri ödemesiz üst limitli hibe ve 100 bin lira geri ödemeli faizsiz kredi desteği verdiklerini aktaran Erkılıç, kadın ve engelli girişimcilere yüzde 20 pozitif ayrımcılık yaptıklarını bildirdi.

Kaynak: AA