Kazdağları'nda '3. Uluslararası Yoga Festivali'

Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Manaf: 'Yoga, sağlıklı bir spordur, ömür boyu yapılabilir. Bizim her yaştan katılımcılarımız var. Festivalin boyunca yoga çalışmaları sayesinde coşku ile buluşacağız'

Uluslararası Yoga Federasyonu ve Yoga Akademisince 'Coşkuya katıl' temasıyla Kazdağları'nda düzenlenen '3. Uluslararası Yoga Festivali' başladı.

Kazdağları'ndaki bir otelde gerçekleştirilen festivale Türkiye'nin çeşitli illerin yanı sıra ABD, Fransa, İngiltere, İspanya, Japonya gibi ülkelerden de katılım oldu.

Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vücutta 7 ana çakra merkezi olduğunu belirtti.

Manaf, burada 2 gün boyunca 4 çakra çalışması yapacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

'Sırasıyla kök çakra yani öz güven, pelvis çakra yani yaratıcılık, karın çakrası yani kararlılık ve göğüs çakrası yani sevgi ve merhamet fonksiyonlarını geliştiren çok özel teknikler uygulayacağız. Bu çalışmalar, kış aylarına yaklaşırken öncelikle nezleden gribe karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirecek. Aynı zamanda kansere, kalp rahatsızlıklarına, depresyona çok iyi gelecek. Yoga, sağlıklı bir spordur, ömür boyu yapılabilir. Bizim her yaştan katılımcılarımız var. Festivalin boyunca yoga çalışmaları sayesinde coşku ile buluşacağız.'

Yoga Akademisi eğitmenlerinden Elçin Erener de yoga ile ilgili her ay çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Çeşitli ülkelerden festivale katılım olduğunu belirten Erener, 'Kazdağları'nın havası, oksijeni, enerjisi, yogaya talebi artırdı. Bizler de burada yoga yapmayı çok sevdik. Orijinal yoga, insanın öncelikle sağlığına kavuşmasını sağlıyor. Yoga ile enerjiler, duygular, zihinsel fonksiyonlar, konsantrasyon hepsi çok güçleniyor ve içinizdeki mutluluğu, neşeyi, sevinci yavaş yavaş fark etmeye başlıyorsunuz. Buranın enerjisiyle doğada yapınca çok çok daha etkili oluyor. İki gün boyunca sürecek festivale 300 kişi katılacak.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA