Kadirli'de '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anısına' Projesi

Proje kapsamında futbol turnuvası yapıldı.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anısına' projesi kapsamında ödüllü futbol turnuvası düzenlendi.

Osman Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri, turnuvaya, 'Şehit Ömer Halisdemir', 'Gölbaşı Özel Hareket' ve 'Gazi Meclis' adlı takımlarla katıldı.

Turnuvanın ilk maçı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün sentetik sahasında yapıldı.

Osman Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Onat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin unutulmaması adına öğrencileriyle proje hazırladıklarını belirtti.

Demokrasi şehitlerini unutturmayacaklarını kaydeden Onat, 'Ülkemizde meydana gelen kötü olayların son bulmasını istiyoruz. Öğrencilerimizle 15 Temmuz'da meydana gelen darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu nedenle 8 etkinlik düzenleyeceğiz. İlk olarak futbol turnuvasını başlattık. İnşallah böyle kötü olaylar bir daha yaşanmaz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Enes Çuhadar da şehitlerin adının demokrasi tarihine altın harflerle yazıldığını belirterek, onları unutturmayacaklarını söyledi.

Saygı duruşunun ardından başlayan turnuvanın ilk müsabakası 'Şehit Ömer Halisdemir' ve 'Şehit Öğretmenler' takımı arasında oynandı.

Bir ay sürecek turnuva sonunda şampiyon olacak takıma çeşitli hediyeler verilecek.

Proje kapsamında futbolun yanı sıra basketbol, voleybol ve satranç turnuvasıyla şehit aileleri yararına kermes düzenlenecek.

Kaynak: AA