Finike-Kaş Yolu Yatırım Programına Alınacak

Finike, Demre ve Kaş yolunun fizibilite çalışmalarının bitirildiği bildirildi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, genel seçimlerde Antalya için verilen sözlerin sıkı bir takipçisi olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yıllardır yapılması beklenen Finike-Demre arası yolun yeni güzergahıyla programa alınacağı haberini verdiği belirtildi.

Yeni güzergahta yer alan 7 tünelle iki ilçe arasının hem kısalacağı, hem de virajların olmayacağı ifade edilen açıklamada, söz konusu yolun Kaş'a kadar uzanacağı yatırım planına Kaş-Kalkan arasının da dahil edildiği vurgulandı.

Yeni yatırımlarla beraber Antalya-Korkuteli-Söğüt-Çavdır arasındaki 89 kilometrelik yolun programa alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Manavgat ayrımından Akseki 3. bölge hudutuna kadar olan kısım da yatırım programına alındı. Böylelikle Türkiye'de en çok kullanılan karayollarından birisi olan Konya-Antalya karayolunun tamamı bölünmüş yol haline gelecek. Ayrıca, yol üzerinde Antalya sınırları içerisinde yapımı devam eden toplam uzunluğu 21 bin 450 metrelik tüneller bulunuyor. Akseki-Manavgat ve Akseki-Seydişehir yollarında 10 kilometre çift yol yapılıyor. Yüksek standartlarla yapılacak yolla beraber Akdeniz ve İç Anadolu Bölgeleri arasındaki ulaşım hızlanacak. Antalya'nın tüm bölgelere ve dünyaya daha hızlı bir şekilde ulaşım sağlaması için yatırımlar devam edecek. Seçimlerde ne vaat edildiyse yerine getiriliyor. Antalya için aralıksız müjdeler devam edecek.'

Kaynak: AA