Çankayalı Öğretmenler Çevre Seminerinde Buluştu

Çankaya Belediyesi, katı atıkların toplanması ve geri dönüşümü konusunda yaptığı bilgilendirme seminerlerine devam ediyor. Daha önce okulları ziyaret ederek değişik başlıklarda öğrencilere geri dönüşüm eğitimi veren çevre uzmanları, bu kez “Eğitimcilerin Eğitimi Semineri” başlığında öğretmenleri ağırladı.

Çankayalı Öğretmenler Çevre Seminerinde Buluştu
Çankaya Belediyesi, Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen eğitime, Çankaya’nın değişik bölgelerindeki okullarda görevli öğretmenler katıldı.

Çevre koruma ve geri dönüşümü teşvik etmek; eğiticileri ve dolayısıyla öğrencileri çevre ve sürdürülebilirlik konularında bilinçlendirmek; ambalaj atıkları, elektronik atıklar, atık piller, bitkisel atık yağlar gibi zararları ve toplanmaları konusunda tüketicinin katkılarını sağlamak amacıyla düzenlenen seminer, üç başlıkta düzenlendi.

Elektronik atıklar geri dönüşüme

Seminerde ilk olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Ankara Temsilcisi Abdullah Ömür, atık piller, elektronik atıklar ve akümülatörler ile bunların toplanması, saklanması ve imhası konularında öğretmenleri bilgilendirdi. Daha sonra kürsüye gelen Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) temsilcisi Gülden Funda Ulutürk de katı ambalaj atıklarının yönetimi hakkında bilgiler verdi ve evsel tüketimde ortaya çıkan ambalaj atıklarının nasıl saklanması ve geri dönüşüme kazandırılması gerektiği hakkında önemli ipuçları paylaştı.

Atık yağ suyumuzu kirletiyor

Seminerin son başlığında Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanı Bülent Mengüç, bitkisel atık yağların ne olduğunu ve çevreye olan zararlarını anlatan bir sunum yaptı. Sunumunda, lavabolardan dökülmek suretiyle içme suyu, şebeke suyu ve yeraltı suyuna karışan bitkisel atık yağların neden olduğu zararlardan bahseden Mengüç, bu tür atık yağların nasıl toplanması gerektiğini ve Çankaya Belediyesinin bu konuda hayata geçirdiği projeleri anlattı.

Çankaya Evleri ve zabıta noktaları aracılığıyla atık bitkisel yağların topladığını ve geri dönüştürülmek üzere ilgili kurumlara teslim edildiğini ifade eden Mengüç, bu konuda hassas olunmasının, özellikle su kaynaklarını korumak anlamında önemli olduğuna değindi.

Öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı oturumda düzenlenen seminer sonrasında, katılımcı öğretmenlere, öğrencileriyle paylaşmaları için Çankaya Belediyesi tarafından çocukların çevre ve koruma bilincini geliştirmek üzere hazırlanan Çanki adlı çocuk kitapları hediye edildi.
Kaynak: İHA