Avrasya Tüneli İle 'Two Minutes'

Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli’nde sona gelindiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Davos’ta ‘one minute’ dedi, Avrasya ile biz de ‘two minutes’ diyoruz. Avrupa’dan Asya’ya 2 dakikada geçiyoruz. 20 Aralık’ta da inşallah açılışını yapıyoruz" dedi.

Avrasya Tüneli İle 'Two Minutes'
Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’da düzenlenen AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

AK Parti göreve geldiğinde vatandaştan 100 lira vergi alındığını, bunun 86 lirasının faize gittiğini belirten Yıldırım, “2017’de 100 lira vergi toplanıyor sadece 11 lirası faize gidiyor, diğeri de millete hizmet için harcanıyor. Yarınımız bugünden daha güzel olacak. Biz işimiz hizmet gücümüz millet dedik. 14 yılda hep rekordan rekora koştuk. Dünyanın en çok yurt dışında temsilciliği olan 6. ülkeyiz temsilcilik sayımız 163’ten 235’e çıktı. Dünyanın 3. büyük tohum yem bankasını da biz kurduk. 2016’dan beri Avrupa’nın en yüksek tarımsal hasılasına sahip ülkeyiz. Avrupa’nın ilk, dünyanın ise 3. denize inşa edilen havalimanını da Ordu ve Giresun’a biz kazandırdık. Dünyanın en büyük kapasitesine sahip havalimanını da yine AK Parti iktidarı mührünü vurdu. Marmaray ile 150 yıllık hayali gerçeğe dönüştürdük. Atamız Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan denize indirdi, onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da trenleri denizin altından geçirdiler” diye konuştu.



“AVRUPA’DAN ASYA’YA 2 DAKİKADA GEÇİYORUZ"

Yıldırım, Avrasya Tüneli’nde sona gelindiğini ifade ederek, “Avrasya tüneli deyip geçmeyin. Bununla ilgili bir hatıramı sizlerle paylaşmak istiyorum. Yıl 2004. Atatürk Havalimanı’ndan sahil yolunu kullanarak arabayla geliyorum. Müthiş bir trafik var. Sarayburnu’na doğru şöyle bir baktım, buradan Sirkeci’ye, Eminönü’ne, Beşiktaş’a, Yıldız Yokuşuna, Köprüye, oradan karşıya geçmek en az 2 saatimizi alır diye düşündüm. Şuradan bir tünel yapsak da hemen 5 dakikada geçiversek dedim ve bu konuyu Sayın Başbakanımıza açtım, o da ‘iyi olur, yapalım’ dedi.

106 metre. Dünyadaki deniz altından geçen en derin tünel 44 metre ile Amerika’da. Olur mu olmaz mı 6 ay bunun münakaşası sürdü. Bunu yapacak mühendislik var mı, deprem fayına 15 kilometre mesafede. Bütün bunların çok titiz çalışıldığı, en iyi bu konudaki uzmanlarla çalıştık ve nihayet şimdi o hayalde gerçeğe dönüyor. Dünyanın en derin deniz altından geçen tünelimizi yapıyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanımız Davos’ta ‘one minute’ dedi.

Avrasya ile biz de ‘two minute’ diyoruz. Avrupa’dan Asya’ya 2 dakikada geçiyoruz. 20 Aralık’ta da inşallah açılışını yapıyoruz. Demek ki ‘one minute’nin yanında bir de ‘two minutes’mız var. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ MİLLET DAVASIDIR, ÜLKE DAVASIDIR..."

Yıldırım, Yavuz Selim Köprüsü ile birlikte boğaza üçüncü gerdanlığı taktıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

“Yavuz Selim Köprüsü deyip geçmeyelim. Üzerinden demir yolu geçecek dünyanın en geniş köprüsüdür. 60 metre açıklığı var ve boğazın kuleler arasındaki açıklığı en fazla olan köprüdür. Ayrıca kule yüksekliği de dünyada en yüksek olan çok farklı bir projedir. Dünyanın inşallah ilklerini yapmak bizlere nasip oluyor. Bunlar sonraki hedefimiz yine boğazın altından geçecek 3 katlı tüneli de gerçekleştirmek. Tüneller için yaptık, arabalar için yaptık şimdi de trenlerle arabaları bir arada geçirecek 3 katlı tüneli de yapacağız. Bu projenin yanı sıra Kanal İstanbul projesinde de tüm hızıyla çalışmalarımız devam ediyor. Çanakkale 1915 Köprüsü içinde startı verdik ve 2018 yılının 18 Mart’ında ilk kazmayı vuruyoruz. Kuleden arası açıklık itibariyle en uzun köprü olacak. Görüyorsunuz ilkler ve enlerle AK Parti yoluna devam ediyor. Yapılan en büyük projeler AK Parti’ye nasip oldu. İşte bunları yapmakta emeği geçenlerde burada. Mega projelerimiz hız kesmeden sürecek. AK Parti olarak sahip olduğumuz iki tane güç var. Birincisi; millete olan inancımız, güvenimiz. İkincisi istişare kültürümüzdür. 3 gün boyunca hep siyasetimizle, partimizle ilgili bütün başlıkları konuşacağız, görüşeceğiz, istişarelerimizi yapacağız. Bugün bakan arkadaşlarımız sunum yapacaklar. Ekonomiyle, enerjiyle, ulaşımla ve ayrıca terörle iç politika dış politikayla ilgili bakanlarımız kapsamlı sunumlar yapacak. Bu sunumlarda tüm kadronun burada olmasını istiyorum. Tespit ettiğimiz sorun alanlarına yönelik eleştiriler ve önerileri tartışacağız. Yarın da vatandaşlarımızla bunu paylaşacağız. Milletimiz rahat olsun. İyi ki AK Parti var. Türkiye sahipsiz değil. Evelallah her engeli omuz omuza millet yolunda, hizmet yolunda aşacağız. AK Parti millet davasıdır, ülke davasıdır, devletin davasıdır, ay yıldızlı bayrağın davasıdır.”

Kaynak: İHA