Adana Merkezli Fuhuş Operasyonu

4 ilde gerçekleştirilen operasyonda aralarında fuhuş şebekesini yönettiği iddia edilen baba ile 14 yaşındaki kızının da bulunduğu 13 kişi yakalandı Şüphelilerin kendi aralarında telefonla görüşürken şifreli kelimeler kullandığını belirlendi.

Adana merkezli 4 ilde fuhuş şebekesine yönelik operasyonda aralarında şebekeyi yönettiği öne sürülen baba ile 14 yaşındaki kızının da bulunduğu 13 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Ahlak Büro Amirliği ekipleri, daha önce haklarında 'fuhuş yaptırmak' suçundan işlem yapılan Ömer B. (47) ile kızı E.B'nin (14) fuhuş şebekesini yönettiği yönünde istihbarat aldı.

Baba ve kızını teknik ve fiziki takibe alan ekipler, yaklaşık 4 aylık çalışmayla şüphelilerin bağlantılı olduğu kişiler aracılığıyla çok sayıda kadına fuhuş yaptırdığını tespit etti.

Şüphelilerin kendi aralarında telefonla görüşürken şifreli kelimeler kullandığını, fuhuş yapacak kadın için 'boya', alınacak ücret için de 'taksi parası' denildiğini belirleyen güvenlik güçleri, zanlıların, bitkisel ürün satış aracı görünümü verilen minibüste, çeşitli illerin kırsal kesimlerine götürdükleri kadınlara fuhuş yaptırdığı bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine şebekenin Adana ile İçel, Osmaniye ve Kahramanmaraş'taki elebaşları ve üyelerine yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Operasyonlarda şebekeyi yönettiği ileri sürülen Ömer B. ve kızı E.B. ile Muhammet U. (31), Rezzan Ş. (36), Süleyman Y. (49), Ender T. (38), Salim T. (38), Mehmet Y. (33), Oğuzhan O. (21), Mehmet D. (36), Ekrem E. (77), Hamdullah İ. (29) ve Şirvan A. (29) yakalandı.

Gözaltına alınanlar arasındaki E.B, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi, diğerleri ise emniyet müdürlüğüne götürüldü.

E.B'nin fuhuş pazarlığı yaptığı ve kadınları verilen adreslere yönlendirdiği, zanlıların 16 kadına fuhuş yaptırdığı, fuhuş yapmak istemeyenleri tehdit, darp ve şantajla zorladığı, eşinden boşanmış bir kadını da bebeğini göstermemekle tehdit ettiği ileri sürüldü.

Şüphelilerden Ender T'nin ise eşine de zorla fuhuş yaptırdığı, yapmak istemediğinde ise darbettiği ve kadının başkasından dünyaya getirdiği bebeğinin de şebeke tarafından yasa dışı şekilde bir aileye evlatlık verildiği iddia edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından, 'Fuhşa teşvik ve aracılık, yer temin etmek, insan ticaretini kolaylaştırmak' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden Ömer B. ile Muhammed U. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: AA