Varto'da Seracılık

Muş’un Varto Kaymakamlığınca bahar aylarında yapımına başlanan serada ikinci üretime başlandı.

Varto'da Seracılık
Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin’in girişimleri sonrasında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kurulan serada salatalık, domates ve patlıcan üretiminin ardından sonbahar mevsimi olması nedeniyle lahana, karnabahar, marul, turp gibi sebzelerin üretimine başlandı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, atandığı günden beri ilçenin sosyal, ekonomik ve siyasal sorunlarını göz önüne alarak yıllardan beri terörden dolayı zarar gördüğünü ve insanların hiçbir projeye ulaşamadığını gözlemlediğini söyledi.

Çetin, “İlçede gençlerin issiz olması nedeni ile kendilerine istihdam oluşturmamız gerekir düşüncesiyle projeler üretmeye başladık. Bu ürettiğimiz projelerle ilgili çalışmaların devamını sağladık. Özellikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca geliştirdiğimiz koyunculuk projemizle yaklaşık 30 gencimize koyun dağıttık. Onlar artık kendilerine bakmaya başladılar. Koyunculuk projelerimizin dışında daha değişik projelere yönlendirilerek gençlerimizin önünü açmaya çalıştık. İlçemizde seracılığın sıfır denecek noktada olduğunu gördük. Bunun ilçeye yayılmasını ve gençlere ekmek kapıları açılması gerektiğini düşünerek örnek teşkil edecek seramızı kurduk. Bu seramızda birinci ekimde güzel ürün aldılar arkadaşlarımız. Şimdilik ise ikinci ürün almak üzere sonbahar mevsimi içinde gelişen marul, karnabahar, lahana ve diğer sebzelerin üretimine başladık. İnşallah bol ürün almaya gayret etmeye çalışacağız. Seracılığı ilçemizde geliştirmek üzere kurslar açtık. İnşallah bu seramızdan gençlere kurdurmaya çalışacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Netice Aktaş adlı kadın ise, serada kış sezonu olması nedeni ile kışlık sebze yetiştirmeye çalışacaklarını, bu nedenle de seracılığı öğrenmeye geldiğini söyledi.

Kaynak: İHA