Uyuşturucunun Zararları Tiyatro İle Anlatıldı

İstanbul Tiyatro Balans oyuncularının Erzincan’da sahneye koyduğu ’Pembe Aslında Siyahtır’ adlı tiyatro oyunuyla uyuşturucunun verdiği zararlar anlatıldı.

Uyuşturucunun Zararları Tiyatro İle Anlatıldı
Türkiye’de, uyuşturucu ile mücadele kapsamında İstanbul’dan yola çıkan Tiyatro Balans oyuncularının bir durağı Erzincan oldu. Erzincan Valiliği ve Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen tiyatro gösterisi tüm öğrencilere yönelik olarak sergilenecek. Dört gün boyunca Erzincan’da gösterimi devam edecek olan Tiyatro oyununu ilk günkü programına katılan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, öğrencilerle birlikte tiyatro gösterisini sonuna kadar izledi. Gençlerin uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını hedefleyen ’Sağlığı Seçiyorum, Harekete Geçiyorum’ projesi kapsamında, uyuşturucunun zararlarını konu alan ’Pembe Aslında Siyahtır’ adlı tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü. İl Müftülüğü Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda sahnelenen oyunu, yüzlerce öğrenci izledi. İstanbul Tiyatro Balans oyuncularının sahneye koyduğu, gençliğe tozpembe gösterilen uyuşturucunun verdiği zararı ve kötülükleri konu edinen oyun ilgiyle izlendi. Yönetmenliğini Yaşar Aydınlıoğlu’nun yaptığı oyunda, fakir bir genç ile zengin bir kızın uyuşturucu bataklığına nasıl sürüklendiği ve ailelerin sorumlulukları konu edildi.

Tiyatro gösterisinin sonunda sahneye çıkan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, bu proje sayesinde, öğrencilerin okula ilgilerini arttırmak, spor ve kültürel faaliyetleler sosyal aktivitelere katılımlarını daha çok sağlamak, uyuşturucunun zararları konusunda ailelerin daha da bilinçlendirilmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Konuşmasında öğrencilere önemli mesajlar veren Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ‘‘sizlere tavsiyem çevrenizde bu durumda bulunan arkadaşlarınıza yardımcı olmanız. Eğer okul çevrenizde uyuşturucu madde ile bağlantılı kişiler gördüğünüzde hemen öğretmen veya okul idaresini bilgilendirin’’ dedi.

Kaynak: İHA