Teşviklere İlişkin Yatırımcılarla İstişare Toplantısı Yapıldı

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Hükümetin açıklamış olduğu Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak olan teşvik paketi hakkında Erzincan’daki yatırımcılarla bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.

Teşviklere İlişkin Yatırımcılarla İstişare Toplantısı Yapıldı
Başbakan Binali Yıldırım’ın, Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak teşvik paketini açıklamasının ardından bu kapsama giren Erzincan için Valilik koordinesinde önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş başkanlığında, Erzincan Belediye Başkan Vekili Karabey Atıcı, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak Koordinesinde Erzincan’daki yatırımcıların katılımıyla teşvikler hakkında istişare toplantısı düzenlendi.

Simay Otel’de düzenlenen ve yoğun katılımın sağlandığı toplantıda ilk olarak söz alan Ticaret Odası Başkanı Süleyman Sarak, teşvik paketinin Erzincan’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Toplantının başkanlığını yapan ve merak edilen soruları cevaplandıran Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 23 ili kalkındırmayı, bölgesel kalkınma farklarını yok etmeyi amaçlayan yeni teşvik ve yatırım paketi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Doğu ve Güneydoğu’ya yatırımları çekecek, cazibe merkezi haline getirecek dev adımlar atıldığına dikkat çeken Vali Arslantaş, Erzincan’ın da bu pastadan payına düşeni alacağını vurguladı.

Toplantıda konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, “Bu teşvik paketi sayesinde İlimiz önümüzdeki birkaç yıl içerisinde inanıyorum ki; çok iyi bir noktaya gelecek. Bu imkanların, fırsatların neler olduğu hususunda merak edilenleri anlatmak ve paylaşmak için buradayız. Bu paketten eminim ki azami şekilde faydalanacağız. Bizim bölgemizde Erzincan, Erzurum, Gümüşhane ve Bayburt bulunuyor. Buradaki amaç bölgenin belirli alanlarda rekabet gücünün, yatırım ve üretimin artırılması. İşletmelerin talebi üzerine yatırımların tamamından veya bir bölümünden faydalanmak mümkün olacak. Cazibe merkezleri 5 ana kümeye ayırıldı, yatırım yerleri bedava olacak. Herkese yapacağı işe göre yer verdiğimiz gibi, ihtiyacı olan fabrikayı da devlet yapıp teslim edecek. Sabit yatırım için para harcamayacak. Bu fabrikalar sembolik rakamla onlara uzun vadeli olarak kiraya verilecek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya üretim tesislerini taşımak isteyenlere de destek verilecek.” dedi.

Erzincan’ın da içinde bulunduğu bölgede öncelikli olarak desteklenecek sektörlerin başında; Medikal ve İlaç Sanayi, Mobilya, Güneş Paneli, Zücaciye, Cam ve Ambalaj, Oyuncak, Yapı Malzemeleri Üretimi, Doğal Taş İşleme, Kış Turizmi, Et ve Süt Ürünleri, Meyvecilik, Seracılık, Organik Tarım, Hayvancılık, Madencilik ( Krom Madeni, Hammaddeden Mamul hale getirmek), Tekstil Fabrikaları geliyor.

Bunun dışında, Erzincan’da yatırım yapılabilecek alternatif alanlar ile ilgili olarak Kalkınma Bakanlığından talepte bulunulacağını da dile getiren Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’ın cazibe merkezi olması için çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Teşvik paketinden faydalanan iller ise şöyle; Erzincan, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Siirt, Mardin, Kilis, Şırnak, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Bingöl, Elâzığ, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van.
Kaynak: İHA