Tarihi Mekanlar Arkeolog Eşliğinde Temizleniyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, UNESCO Dünya Mirası geçici listesine kabul edilen Mor Yakup Kilisesi'nin de aralarında bulunduğu tarihi mekanlarda arkeolog eşliğinde temizlik yapılıyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, UNESCO Dünya Mirası geçici listesine kabul edilen Mor Yakup Kilisesi'nin de aralarında bulunduğu tarihi eserler, arkeolog eşliğinde temizleniyor.

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirmenin yapıldığını Nusaybin Belediyesi, 14 Mart'ta başlayan ve 25 Temmuz'da kısmen kaldırılan sokağa çıkma yasağı sonrası uzun süredir temizlenemeyen tarihi mekanların temizliğine başladı.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, arkeolog gözetiminde Kültür İnanç Parkı içerisinde yer alan ve 15 Nisan 2014'te UNESCO Dünya Mirası geçici listesine kabul edilen Mor Yakup Kilisesi ve yapımı tamamlanan ancak henüz açılışı yapılmayan Kent Müzesi'nde temizlik çalışması yaptı.

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde Zeynel Abidin Camisi'nde de temizlik çalışması yapılacağını bildirdi.
Kaynak: AA