Silifke'de Çarşı Camisi Ve Sosyal Market Hizmete Açıldı

İçel'in Silifke ilçesinde tarihi Merkez Alaaddin Camisinin restorasyon çalışmalarından dolayı kapatılmasının ardından, belediye hizmet binasının bodrum katının düzenlenmesiyle hayata geçirilen Çarşı Camisi ve sosyal market törenle hizmete açıldı.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, açılış töreninde yaptığı açıklamada, Çarşı Camisi'nin 300 metrekarelik bir alana sahip olduğunu belirtti.

Hizmete girdiği günden bu yana sosyal marketten bin 867 vatandaşın faydalandığını ifade eden Turgut, şöyle konuştu:

'İçel ve Silifke hastanelerine ulaşım hizmetinden 108, öğrenci yardımından 300, medikal malzeme yardımından 7 vatandaşımız yararlandı. Ayrıca ev onarımı yardımından 10 aile, eşya yardımından 13 aile ve evde bakım hizmetinden 24 ailemiz faydalanmıştır. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz olduğu sürece hizmetlerimize hiç durmadan devam edeceğiz. Bu güzel Cuma gününde bizleri yalnız bırakmayarak açılışımıza katılacak tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Camimiz ve sosyal marketimiz vatandaşlarımıza ve ilçemize hayırlı olsun. Katkısı ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum.'

CHP İçel Milletvekili Fikri Sağlar ise, bugün anlamlı ve özel iki açılış gerçekleştirdiklerini belirterek, cami ve sosyal market yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

CHP İçel Milletvekili Hüseyin Çamak ise, Silifke'ye kazandırılan cami ve sosyal marketin ilçe halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Kaynak: AA