Muradiye'de Öğrencilere Camiler Tanıtıldı

Muradiye İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında yürütülen çalışma kapsamında öğrencilere camiler tanıtıldı.

Merkez, Yavuz Selim ve Şehit Mehmet Bey Camilerine götürülen öğrencilere İlçe Müftüsü Selim Duman tarafından camiler hakkında bilgi verildi.

Minber, mihrap, vaaz kürsüsü, müezzin mahfeli, son cemaat mahfeli, minare, şadırvan ve cami avlusunun ne olduğu ve buralarda neler yapıldığını anlatan Duman, öğrencilere çeşitli nasihatlarda bulundu.

Cami içerisine girilirken dikkat edilecek hususlar, saf tutarken izlenecek yol ve cami içerisindeki önemli kısımları da öğrencilere detaylı bir şekilde aktaran Duman, şunları kaydetti:

'Camiler yeryüzünün en değerli mekanlarıdır. Burada ibadet eden insanlar da yeryüzünün en değerli insanlarıdır. Camilerimiz, akla hitap eden yönü, kürsüsü, minberi, kütüphanesiyle bir üniversite gibidir. Kalbe hitap eden yönü de ibadetiyle gönüllerimizi zenginleştiririz. Sosyal ilişkilerimizde de ahlaki yönüyle davranışlarımızı güzelleştirir.'

Program sonunda öğretmen ve öğrencilere 'Dini ve Ahlaki Hikayeler' adlı kitaplar ve Kuran-ı Kerim Mealleri hediye edildi.

Kaynak: AA