Kayseri'de 'Kedi Bacağı' Tanıtımı

Erkilet'te, ''kedi bacağı'' adı verilen yöreye özgü cevizli pekmez sucuğunun tanıtımı için etkinlik düzenlendi.

Kayseri'de Kocasinan Belediyesi, bağlarıyla ünlü Erkilet Mahallesi'nde, ''kedi bacağı'' adı verilen yöreye özgü cevizli pekmez sucuğunun tanıtımı için etkinlik düzenledi.

Erkilet'te eski belediye binası önünde düzenlenen programda, ''kedi bacağı'' üretimi yapan Mustafa Gümüşkalem ve ailesi, ipe dizilmiş cevizlerin kazandaki pekmeze batırılmasını aşama aşama uygulayarak, geleneksel lezzeti tanıttı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, burada yaptığı konuşmada, belediye sınırlarında kalan yörelerin geleneksel lezzetlerini tanıtmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Üzümüyle bilinen Erkilet'te yapılan geleneksel lezzeti tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Çolakbayrakdar, bu sayede yöre insanına ekonomik katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Belediye olarak bu geleneği yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını belirten Çolakbayrakdar, şöyle devam etti:

'Milli kültürün en önemli sonucu toplumun ruhuna yansıması ve o ruhu yaşatmasıdır. Yerel değerlerimize sahip çıkarak, onların tanıtılması, gelecek nesillere aktarılması, markalaşması ve ekonomiye kazandırılması hususunda elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Yamula patlıcanı, Gömeç fasülyesi, Cırgalan biberi, Erkilet üzümü ve pekmezli ceviz sucuğu olarak bilinen kedi bacağının da mantı, pastırma ve sucuğumuz gibi bilinir hale gelmesi gerektiğine inanıyoruz.'

Konuşmanın ardından Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve diğer davetlilerle kazanın başına geçen Çolakbayrakdar, kazan içerisinde pişirme aşamasından başlayarak kedi bacağı yapımını anlattı.

Etkinlikte davetlilere ''kedi bacağı'' ikram edildi.
Kaynak: AA