JBIC'den Endonezya'ya Fon Desteği

JBIC, Endonezya'nın altyapısını artırma programı çerçevesinde bu yıl 3,7 milyar dolar fon desteği sağlama taahhüdünde bulundu.

Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC), Endonezya'nın altyapısını artırma programı çerçevesinde bu yıl 3,7 milyar dolar fon desteği sağlayacağını açıkladı.

Jakartapost'da yer alan habere göre, JBIC, Endonezya'nın altyapı gelişimini artırma programı çerçevesinde bu yıl 3,7 milyar dolar fon desteği sağlama taahhüdünde bulundu. JBIC, söz konusu fonla kamu-özel sektör iş birliği programı kapsamında Endonezya'da enerji santrali, demir yolu ve otoyol inşaatları gibi büyük altyapı projelerini finanse edecek.

JBIC'nin Endonezya Devlet Elektrik Şirketi (PLN) ile imzaladığı anlaşma kapsamında, başkent Cakarta'da 800 megavatlık gaz ve buhar türbin santralinin inşaatını finanse etmek için JBIC liderliğindeki sendikasyon bankalardan 310 milyon dolarlık kredi sağlanacak. Projenin 2019 yılına kadar tamamlanması beklenirken 437 milyon dolar maliyeti söz konusu.

JBIC Üst Yöneticisi Tadashi Maeda yaptığı açıklamada, sağlanacak kredilere karşılık, bütçe açığı bulunan Endonezya devletinin geri ödeme garantisinin olmadığını ifade etti.

JBIC ayrıca, Endonezya'da diğer projeler için araştırma sürecinin devam ettiğini, son 5 yılda Endonezya'da yapılan projeler için sağlanan kredinin 8 milyar dolar olduğunun altını çizdi.

Bu girişim, JBIC'nin Endonezya'da yaptığı hükümet desteksiz ikinci proje anlaşması. Haziran ayında anlaşma sağlanan ilk proje Endonezya'nın Banten şehrinde buhar türbinli elektrik santralinin yapımını öngörmekteydi.
Kaynak: AA