İlk Kez Buz Pateni Keyfini Yaşadılar

Erzurum'da yürütülen 'Şehirler ve KültülerYörelerimiz Projesi' çerçevesinde, kentte üniversiteyi kazanan kız öğrenciler, ilk kez buz pateni yapma keyfini yaşadı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taşkesenligil: 'Öğrenciler kış mevsiminde Erzurum'dan şikayetçi olmak yerine spor yaparak zevk alacaklar'.

Erzurum'da başlatılan 'Şehirler ve Kültüler-Yörelerimiz Projesi' kapsamında, kentte üniversiteyi kazanan kız öğrenciler, kendilerine verilen eğitim sayesinde ilk kez buz pateni ile tanıştı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak 'Şehirler ve Kültüler-Yörelerimiz Projesi' yürüttüklerini söyledi.

Proje ile bu yıl Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesini kazanan birinci sınıf kız öğrencilerine ücretsiz buz pateni dersleri verilmeye başlandığı belirten Taşkesenligil, 2 ay sürecek proje ile 800 öğrenciye ücretsiz buz pateni eğitimi verileceğini anlattı.

Taşkesenligil, Erzurum'un kış mevsiminin en uzun yaşandığı iller arasında yer aldığını dile getirerek, 'İl müdürlüğümüze ait buz salonlarından üniversite öğrencilerinin faydalanması için böyle bir çalışma başlattık. İnanıyorum ki öğrenciler kış mevsiminde Erzurum'dan şikayetçi olmak yerine spor yaparak zevk alacaklar.' dedi.

Konuk öğrencilerin memleketlerine gittiklerinde buz pateni bilen bireyler olacağına işaret eden Taşkesenligil, öğrencilerin böylece kentin tanıtımına da katkıda bulunacağını belirtti.

Taşkesenligil, çalışmanın başarıyla yürütüldüğünü söyleyerek, projelerine destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve ilgililere teşekkür etti.
Kaynak: AA