IC İÇTAŞ Enerji'nin Tahvil İhracına Yoğun İlgi

IC İÇTAŞ Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Çeçen: 'Mevcut piyasa koşullarında, ihraç için planlanan tutarın iki katı bir talep alınması yatırımcıların şirkete olan güvenlerini gösteriyor' '115 milyon liralık tahvil satışıyla Türk lirası cinsinden finansman kanallarımızı açık tutmanın yanı sıra yatırımcı tabanımızı da genişletmiş olduk'.

IC İÇTAŞ Enerji Yatırım Holding AŞ'nin, planlananın iki katı talep gelen tahvil ihracıyla 115 milyon lira finansman sağladığı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, IC İÇTAŞ Enerji, 2015 yılındaki ilk tahvil ihracının ardından, geçen haftaki ikinci tahvil ihracını da başarıyla tamamladı.

Yapı Kredi Yatırım aracılığıyla talep toplama işlemi gerçekleştirilen 2 yıl vadeli tahvil ihracı için planlananın iki katı oranında talep alındı. Söz konusu talebin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından verilen ihraç tavanının bakiye tutarına tekabül eden kısmı karşılanarak, ihraca ilişkin takas işlemi 14 Ekim'de tamamlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IC İÇTAŞ Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, mevcut piyasa koşullarında, ihraç için planlanan tutarın üzerinde gelen talebi şöyle değerlendirdi:

'Mevcut piyasa koşullarında, ihraç için planlanan tutarın iki katı bir talep alınmasını yatırımcıların şirkete olan güvenlerini gösteriyor. 115 milyon liralık tahvil satışıyla Türk lirası cinsinden finansman kanallarımızı açık tutmanın yanı sıra, yatırımcı tabanımızı da genişletmiş olduk; bunu özellikle önemsiyorum. Reel sektörün bu tür başarılı tahvil ihraçlarının ülkemizdeki borçlanma araçları piyasasının gelişimi açısından da önemli olduğunu düşünüyorum.'

Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Gülsevin Çipli ise dalgalı piyasa koşullarına rağmen geniş katılımlı bir yatırımcı tabanıyla çok başarılı bir ihraca imza atıldığını belirterek, 'Bu işlem, borçlanma araçları piyasasında bu yıl gerçekleşen en başarılı işlemlerden biriydi. Yapı Kredi Yatırım olarak ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunacak büyük işlemlere aracılık ederek, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

IC İÇTAŞ Enerji'nin tahvil ihracına yatırımcıların yüksek ilgi göstermesinde, şirketin sektörün genel görünümünden pozitif olarak ayrışması, kurumsallaşma alanında önemli iyileşmeler sağlanması ve İstanbul Uluslararası Derecelendirme Hizmetleri AŞ'nin (TURKrating) kuruluşun kredi notunu artırmasının öne çıktığı belirtildi.
Kaynak: AA