Hakem Heyeti Personellerinin Eğitimi Konuşuldu

Çerkezköy İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı personeline eğitim verilmesi ile alakalı olarak Tekirdağ Tüketici Hakem Heyeti Raportörleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Hakem Heyeti Personellerinin Eğitimi Konuşuldu
Toplantıya İl Tüketici Hakem Heyeti’nden Raportör Mehmet Furtuna, Raportör Suzan Çelik Yakın, Mali İşlerden Sorumlu Memur Eray Han, İlçe Yazı İşleri Müdür Vekili İsmail Gökdemir katıldı.

“Çalışan personelimizin eğitimi son derece önemlidir”

Kaymakamlık makamında gerçekleşen toplantıda konuşan Kaymakam Kubilay, “Tüketici Hakem Heyetleri, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla kurulan karar mercileridir. Tüketici Hakem Heyetlerinin kararları konuya taraf olanları bağlayıcıdır ve her firma bu kararları uygulamakla yükümlüdür. Bu anlamda bu birimde çalışan personelimizin eğitimi son derece önemlidir” dedi.

2015 yılında 15 bin dosya karara bağlandı

Kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren İlçe Tüketici Hakem Heyetinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini de belirten Kaymakam Kubilay, “İlçemiz Tüketici Hakem Heyeti, 2 Memur ve 3 Üye ile çalışmalarını sürdürmektedir. Sadece 2015 yılında karara bağlanan dosya sayısı 15 bindir” diye konuştu.

Tüketicinin Korunması Kanunu Kapsamında, başvuruların, İlçe Kaymakamlığında bulunan Tüketici Hakem Heyetlerine yapılabileceğini de sözlerine ekleyen Kubilay, “2 bin 320 TL ye kadar olan uyuşmazlıklarda İlçe Hakem Heyetlerine, 2 bin 320 TL ile 3 bin 480 TL arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetlerine ve 3 bin 480 TL üzerindeki uyuşmazlıklarda ise Tüketici Mahkemelerine başvurulması gerekmektedir. Tüketici Hakem Heyetlerinde, Vatandaşlarımızdan da bir ücret talep edilmez” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.
Kaynak: İHA