Foça Belediyesi, İKÇÜ Öğrencilerini Konuk Etti

Kâtip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 1. sınıf öğrencileri, ‘Üniversite’de Yaşam’ dersini, öğretmenleri Prof. Dr. Mustafa Alparslan ile birlikte uygulamalı olarak Foça’da gerçekleştirdi.

Foça Belediyesi, İKÇÜ Öğrencilerini Konuk Etti
Kâtip Çelebi Üniversitesi öğrencileri ilk olarak, Foça Belediyesi’nden Arkeolog Ertan Aksoy’un da eşlik etmesiyle Foça Kent Tarihi Müzesi’ni gezdi. Misafir öğrenciler daha sonra Foça Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü Akdeniz Foku Tanıtım Merkezi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, merkezin müdürü olan Haluk Bozkurt tarafından ’doğa ve çevre bilinci’ konusunda bilgilendirildi.

Öte yandan öğrencilere Akdeniz Foku ‘BADEM’in Foça’ya getirilişi, Foça Belediyesi Fok Rehabilitasyon Merkezi’ndeki tedavi süreci, yaşatılması çalışmaları ve denize salınması, videolar ve görsel objelerle anlatıldı. Foça’da yaşamlarını sürdüren Akdeniz Foklarını gözlem altına almak amacıyla kullanılan ‘Foto-Kapan’ ile ilgili de bilgiler verildi.

Kâtip Çelebi Üniversitesi öğrencilerinin ve Prof. Dr. Mustafa Alparslan’ın Foça’yı ziyaret etmesi dolayısıyla duydukları memnuniyeti dile getiren Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Foça, ülkemizdeki ’16 Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden bir tanesidir. Akdeniz Foku’nun korunması amacıyla 1990 yılındaki Bakanlar Kurulu kararına göre ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ olarak ilan edilmiştir. Foça, nesli tehlike altında olan türler arasında bulunan ‘monachus monachus’ ‘Akdeniz keşiş foku’nun varlığı dolayısıyla çok iyi bilinen bir bölgedir. Akdeniz Fokları ile ilgili koruma çalışmaları ilçemizde özenle devam etmektedir" dedi.

Kaynak: İHA