Dünya Gazeteciler Günü

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilere yemek verdi.

İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programda konuşan İl Başkanı Harun Lekesiz, Türkiye'de basının ayrı bir öneme sahip olduğunu ve gazetecilerin toplumu bilgilendirme yönünde önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Gazetecilerin dünyanın en zor mesleklerden birini icra ettiğini belirten Lekesiz, haber almanın kamuoyu için önemli olduğunu ifade etti.

Yozgat'ta da gazetecilerin ilin tanıtımı noktasında başarılı işler çıkardığını dile getiren Lekesiz, şunları söyledi:

'Gazetecilik uzaktan göründüğü gibi kolay bir meslek değil. Bu kutsal görevi de gerek Yozgat basını olarak, gerekse ulusal basın olarak layıkıyla yerine getirdiğinizi düşünüyorum. Demokrasilerde basının ayrı bir yeri vardır. Siyasetin ve siyasetçilerin de vazgeçilmezi olan gazetecilerin gösterdiği çabalar asla unutulamaz.'

FETÖ'nün darbe girişimine dair açıklamalarda da bulunan Lekesiz, 15 Temmuz sonrasında bu yapıyla ilişkisi bulunan herkesin tamamının açığa alındığını kaydetti.

Bunun bir devlet refleksi olduğuna vurgu yapan Lekesiz, şöyle konuştu:

'Gerekçesi 15 Temmuz'da devletin imkanlarını millete karşı kullanmış olmasıdır. Bunu kullanan kim varsa açığa alındı. Kapsamlı bir araştırma yapma çok zor. Ani bir karar verme ve ivedi kullanma gerekiyor. Açığa alınan personeller veya bunların dışında kullanılan personele incelendi araştırıldı. Bu devletin istihbaratı var. O yapı ile alakalı olup olmadığını ortaya koyacak bulgular var. Bunlar araştırılarak nihai hükümler verildi. Kimi ihraç edildi, kimi göreve döndü. Kimi bekletiliyor. Ben Yozgat'ı biliyorum. Yozgat'ta 100 kişiye işlem yapıldıysa 99'u görevine döndü. İftira olanlar da ayıklanıyor düzeltiliyor.'

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: AA