DEAŞ Kerkük'e saldırdı

DEAŞ'ın saldırdığı Kerkük'te yoğun çatışmaların yaşandığı öğrenildi. Çatışmanın yaşandığı Kerkük'ten dumanların yükseldiği görülüyor.

DEAŞ Kerkük'e saldırdı
Irak'ta DEAŞ'ın uyuyan hücrelerinin, saldırı gerçekleştirdiği Kerkük şehir merkezinde sokak çatışmalarının şiddetlendiği öğrenildi. Kentte şu anda yoğun çatışmalar yaşanıyor...

CUMA NAMAZI KILINAMADI

Şiddetli çatışmalar ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü kentte güvenlik gerekçesiyle cuma namazı kılınmayacak. Anadolu Ajansı'ndan geçen son dakika bilgisine göre Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın 'uyuyan hücrelerinin', geceden bu yana eş zamanlı intihar saldırıları gerçekleştirdiği Kerkük şehir merkezinde sokak çatışmaları şiddetlendi. Saldırılar sonucu sokağa çıkma yasağı ilan edilen kentte Sünni Vakfı camilerin kapatıldığını ve cuma namazı kılınmayacağını bildirdi.

KERKÜK'TE BİRÇOK ETNİK VE DİNİ UNSUR BİRLİKTE YAŞIYOR

Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf, 'Zalim terör örgütü DEAŞ'ın ne zaman nasıl saldıracağı belli olmaz. Halkın güvenliğini sağlamak için bugün sokağa çıkılmaması önemlidir. Musul kadar Kerkük de önemli çünkü birçok etnik ve dini unsur birlikte yaşıyor. 'ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA