Davacı Affetti Mahkeme Affetmedi

Erzurum'da, bir otel odasında kalan genç kıza cinsel istismarda bulunmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle yargılanan resepsiyon görevlisi, sanığın annesinin ricası üzerine mağdurun kendisini affetmesine rağmen mahkemece 6 yıl 8 ay hapse mahkum edildi.

Erzurum'da bir otel odasında kalan genç kıza cinsel istismarda bulunmaya teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan resepsiyon görevlisi, sanığın annesinin ricası üzerine mağdurun kendisini affetmesine rağmen mahkemece 6 yıl 8 ay hapse çarptırıldı.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, şikayetçi üniversite öğrencisi E.Ş. (21) ile üniversite öğrencisi tutuklu sanık M.B.D. (23) ve sanık avukatı Kıyasettin Kaya katıldı.

Esas hakkındaki son görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, dosyadaki deliller değerlendirildiğinde M.B.D'nin, E.Ş'ye yönelik 'cinsel saldırıya teşebbüs' ettiği ve geceleyin 'konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçlarını işlediğini belirterek, sanığın bu suçlardan cezalandırılması istedi.

Son savunması istenen sanık M.B.D. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatını talep etti.

Şikayetçi E.Ş. ise savcılık ve emniyetteki ifadelerinin doğru olduğunu, olay sonrası sanığın 58 yaşındaki annesinin kendisini telefonla aradığını ve 3 yaşında bir çocuğunun olduğunu söylediğini anlattı.

Annesinin oğlunu affetmesi için kendisine yalvardığını belirten E.Ş, 'Belki başkasının namusunu gözetmemiş olabilir ancak kendi namusuna sahip çıkar umuduyla şikayetçi değilim.' dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti de sanık M.B.D'ye, genç kızın kaldığı oteldeki odaya girmesinden dolayı 'konut dokunulmazlığını ihlal etme'den 10 ay, 'cinsel saldırıya teşebbüs etme' suçundan da 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Heyet, sanığa 'konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçundan kurulan hükmün açıklanmasını ise geri bıraktı.

Buna göre 'cinsel saldırıya teşebbüs etme' suçundan verilen cezayı çekecek olan M.B.D, 5 yıl içinde kasten başka bir suç işlememesi halinde 'konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçundan ceza çekmeyecek, aksi takdirde bu suçtan verilen cezayı da çekecek.

Erzurum'da yaklaşık 2 ay önce bir otele giden E.Ş, resepsiyon görevlisi M.B.D'den şarj cihazı istedi.

E.Ş'ye cihazı götürüp ardından odasında cinsel istismara 'teşebbüs' ettiği öne sürülen sanık M.B.D, mağdurun şikayeti üzerine tutuklanıp hakkında kamu davası açılmıştı.

Kaynak: AA