Çocukların 'Pony' Heyecanı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından geçen hafta açılışı yapılan “Pony Park” Ankaralı miniklerin uğrak yeri oldu.

Çocukların 'Pony' Heyecanı
Çankaya Belediyesinin yeni parklarından “Pony Park”, çocuklar için özel bir mekana dönüştü. 9 Ekim Pazar günü çok sayıda vatandaşın katılımıyla açılışı yapılarak hizmete sunulan “Pony Park”, minikler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Tay ve pony cinsi küçük atların binicilik amaçlı kullanıldığı ve çocuklara hayvan sevgisinin aşılandığı park hafta sonu doldu taştı. Çocuklar, binicilik eğitmenleri gözetiminde pony atlarla tanışırken, ailelerde kendileri için hazırlanan bölümde çocuklarının heyecanına ortak oldular.

Yaz, kış ziyarete açık

Sorumluluk ve özgüven duygularının gelişmesini sağlayan binicilik sporuyla ilk kez tanışan çocuklar, seçtikleri ponylerle gezinti yaptıktan sonra, parkın yanında bulunan oyun alanında gönüllerince eğlendiler. Çocuklar, Kartanesi, Karamel, Malibu, Çilek, Nehir, Tarçın, Zeytin ve Benekli isimleri verilen minik ponylerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadılar.

Çukurambar Öğretmenler Caddesi üzerinde bulunan Çankaya Parkı’nın içinde yer alan Pony Park açık ve kapalı eğitim alanlarıyla yaz kış ziyarete açık olacak.
Kaynak: İHA