CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Açıklaması

'Demokrasilerde fiili duruma göre değil kanunlara göre hareket edilir. Fiili durum oluştu denilerek devlet yönetilmeye başlanırsa bunun sonu gelmez'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, demokrasilerde fiili duruma göre değil kanunlara göre hareket edildiğini belirterek, 'Fiili durum oluştu denilerek devlet yönetilmeye başlanırsa bunun sonu gelmez.' değerlendirmesinde bulundu.

Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada, 'Fiili durum oluştu' diyerek başkanlık sistemini savunanlar olduğunu iddia ederek, bu durumu eleştirdi.

'Demokrasilerde fiili duruma göre değil, kanunlara göre hareket edilir. Fiili durum oluştu denilerek, devlet yönetilmeye başlanırsa bunun sonu gelmez.' ifadesini kullanan Cankurtaran, herkesin kendince bir fiili durum oluşturabileceğini savundu.

Başbakan Binali Yıldırımın, 'Başkanlık ile istikrar sağlanacak' ifadesini kullandığını belirten Cankurtaran, 'Başkanlık ile istikrar geleceğine göre, öncesinde ülkeyi istikrarsızlıklaştırdıklarını kabul etmiş oluyorlar. Bunun 11 yılı da şimdi Başkanlık hevesinde olan ve istikrar vaat eden Erdoğan'ın dönemi üstelik.' iddiasında bulundu.

'Turizmdatabank'ın verilerine de değinen Cankurtaran, turizmde iki yıldaki zararın, 15 milyar dolara çıktığını ifade etti.

Cankurtaran, 'Bu zarar, AKP'nin dış politika hataları nedeniyle oluştu. Diğer sektörlerdeki zararları da toplayınca AKP'nin hatalarının Türkiye'ye zararı 10 milyarlarca dolardır. Resmi işsizlik 10,7'ye, geniş tanımlı işsizlik 18,9'a çıktı. Bundan daha ciddi bir durum olur mu? Bahçeli ve Yıldırım 'Fiili durum oluştu' diyerek başkanlığı gündeme getiriyorlar. Yıldırım ve Bahçeli'ye sesleniyoruz, gelin başkanlığı konuşacağınıza, işsizliğe çözümü konuşalım. Halkın acil çözüm bekleyen sorunları için bir araya gelelim.' ifadesine yer verdi.
Kaynak: AA