Çaycuma'da 'Çocuğunla Gel' Resim Kursu

Çaycuma ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan 'Çocuğunla gel' resim kursuna, ev hanımları yoğun ilgi gösterdi.

Kurs Öğretmeni Figen Ramazanoğulları, Çaycuma Kültür Merkezi'nde açılan resim kursunda gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl belirli dönemlerde resim kursunun açıldığını ve çocuğu olan ev hanımlarının bu kurslardan yararlanamadığını söyledi.

Daha önceki yetişkinlere açılan kurslara ev hanımlarının çocuklarından dolayı pek ilgi göstermediğini ifade eden Ramazanoğulları, şöyle konuştu:

'Yetişkinlere açtığımız kurslara ev hanımları pek rağbet gösteremiyordu. Bir çoğuyla ben görüştüğümde aslında kursa katılmayı çok istedikleri ancak, çocuklarına bakacak kimsenin olmadığı gerekçesiyle kurslara katılamadıklarını söylüyorlardı. Ben de, bunun üzerine 'Çocuğunla gel' sloganıyla ev hanımlarına davet gönderdim. Bu davetime çok sevinen hanımlarımız, şu an açtığımız kursa çocuklarıyla geliyor ve hem çocuklar hem de kendileri resim yaparak stres atıyor.'

Kursa katılan ev hanımlarından Aynur Kel ise, iki çocuğu nedeniyle daha önce açılan kurslara katılamadığını belirterek, 'Evlenmeden önce bu tür Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan kursları kaçırmazdım. Hemen hemen hepsine katılırdım. Evlendikten sonra hiç birine katılamadım. Şu an katıldığım ilk kurs bu.' diye konuştu.

Kaynak: AA