Bulanık'ta Öğrenci Servisi Denetimi

Muş’un Bulanık İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarını aralıksız denetliyor.

Bulanık'ta Öğrenci Servisi Denetimi
Bulanık İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Çiçekli, polis ve jandarma ekipleriyle eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul öğrencilerinin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim öğretimlerini sağlaması için çalıştıklarını söyledi.

Ali Çiçekli, “Eğitim öğretim yılı döneminde okul öğrencilerinin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim öğretimlerini sağlamak amacıyla okul servis araçları üzerinde denetim yapılmaktadır. Bu kapsamda okul servis araçları denetimi yoğunlaştırılmış bir şekilde yapılacak. Denetimlerde okul servis aracı bakım ve onarım takip formu, okul servis araçları özel izin belgesi, personel ve öğrencilerin emniyet kemeri kullanıp kullanmadıkları, fazla yolcu, araçlarda Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesine göre servis araçlarının lastiklerinin uygun olup olmadığı başta olmak üzere Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde belirtilen hususlar titizlikle kontrol edilmektedir” dedi.

Kaynak: İHA