Brent Petrol 51 Dolar Seviyelerinde Dengelendi

Brent petrolün varil fiyatı, dolar endeksindeki yükselişin emtia fiyatları üzerinde satış baskısı yaratmasının etkisiyle 51 dolar seviyelerine geriledi.

Dünya Bankası, gelecek yıla ilişkin ham petrolün varil fiyatı tahmini, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi düşürmeye hazırlanmasını gerekçe göstererek 53 dolardan 55 dolara yükseltti.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin dün bankanın faiz kararı sonrasında yaptığı açıklamaların etkisiyle dolar endeksi 98,6 ile 2 Mart'tan bu yana en yüksek seviyeyi görürken, bu durum emtia fiyatlarında satış baskısı yarattı.

Bu gelişmelerle Brent petrolün varil fiyatı dün günü yüzde 2,4'lük düşüşle 51,35 dolardan tamamlarken, bugün 51,1-51,4 dolar dar bandında hareket ediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise saat 10.10 itibarıyla dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,1'lik düşüşle 50,55 dolardan işlem görüyor.

Analistler, zayıf veri gündeminin olduğu günde dolar endeksindeki hareketin izleneceğini belirterek, 51,1 doların altına inilmesi durumunda 49,7 doların destek olarak izleneceğini, 52,3 doların ise direnç konumunda bulunduğunu kaydediyor.

Kaynak: AA