Bisikletle Ortadoğu Ve Uzakdoğu Turu

İstanbul'dan yola çıkan ve 400 kilometre kat ederek Beypazarı'na ulaşan 2 kişi, İran, Pakistan, Hindistan, Azerbaycan gibi ülkeleri bisikletle gezecek.

Bisikletle Ortadoğu ve Uzakdoğu turu yapmak üzere İstanbul'dan yola çıkan 2 kişi, seyahatlerinin 16'ncı gününde Ankara'nın Beypazarı ilçesine ulaştı.

Bugüne kadar 400 kilometre yol kateden Melike Dede ve Canbaş Poray, İran, Pakistan, Hindistan ve Azerbaycan gibi ülkeleri bisikletle gezecek.

Avukat olduğunu belirten Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'dan Doğu Ekspresi'yle Kars'a gideceklerini söyledi.

Kars'tan da İran'a gideceklerini anlatan Melike Dede, 'İran, Pakistan, Hindistan, Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkeleri bisikletle dolaşacağız. Gezimizi 6 ay gibi bir sürede tamamlamayı planlıyoruz.' diye konuştu.

Dede, Beypazarı'nın güzelliklerinden etkilendiğini de ifade ederek, 'Dünyanın görülecek, görülmeye değer harika yerleri var. Çocukluğumdan beri birçok yeri görmek hayalimdi. Şimdi bu hayalimi bisikletimle yapacağım. Günlük ortalama 30-35 kilometre yol kat ediyoruz. Buradan sonraki hedefimiz başkent Ankara olacak.' dedi.
Kaynak: AA