Bir Gecede 10 Ev Soyuldu Mahalleli Hırsızlara İsyan Etti

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir gecede 10 eve giren hırsızlar mahalleliyi bıktırdı. Para bulamadıkları evlerden kazma kürek çalan hırsızlar kayıplara karıştı.

Bir Gecede 10 Ev Soyuldu Mahalleli Hırsızlara İsyan Etti
İzmit Tüysüzler Mahallesi’nde bir gecede 10 ayrı eve hırsız girince mahalleli duruma isyan etti. 10 evin 2 saatte soyulduğu mahallede ise son günlerde hırsızlık olaylarının arttığından şikayet eden Mahalle Muhtarı Selahattin Harata da 5 kez soyulan dükkanını kapatmak zorunda kaldı. Son yaşanan 10 soygunda, mahalleliye 17 bin TL zarar veren hırsızların yakalanması için ise polis çalışma başlattı.

Hırsızlık olaylarının bıktığı için kendisine ait dükkanı kapattığını söyleyen Mahalle Muhtarı Selahattin Harata, güvenlik önlemleri için defalarca kez emniyet birimlerine gittiğini vurgulayarak, “Tüysüzler’deki fakir, fukara ve gariban artık bıktı. Evinden nefret etti. Çocuklarımızın huzuru ve psikolojisi bozuk. Benim de iş yerim 5 kez soyuldu. Bundan 4 gün önce de Tüysüzler mahallesinde 6 kişinin evi soyuldu. Hırsızlık olayları genellikle mutfak camından gerçekleşti. Hırsızlık yapılan evlerde ki çocukların, ailelerin psikolojisi çok bozuk. Bu çocuklar artık o evlerde uymuyorlar. Eğer Mahallede akrabalarında kalıyorlar” dedi.

Hırsızlar 10 evden 17 bin TL çaldı

Gerçekleşen hırsızlık olaylarının ilk olmadığını ifade eden Harata, “Yaptığımız araştırmalar neticesinde evlerden para, cep telefonu ve saatler çalınmış. Toplamında 17 bin TL civarında bir hırsızlık olmuş. Biz bu eşyaları değil de bu çocukların ve ailelerinin psikolojisi bozulmasını çok önemsiyoruz. Mutlaka devletimizden bu konuda bir önlem almasını acilen rica ediyoruz. Mahallenin girişlerine çıkışlarına MOBESE kameralarının bir an önce konulmasını istiyoruz. Daha önce ben muhtar olarak devletin yetkili kurumlarına dilekçe vererek talepte bulunmuştum. Bugüne kadar herhangi bir cevap alamadım” diye konuştu.

“Okula giden öğrencinin yol parasını çalmış”

Hırsıza seslenen Muhtar Harata, “Ey hırsız sende biraz haysiyet olsa, biraz kişilik olsa o çocuğun okula gidecek 10 TL harçlığını götürmezdin. İnsan olarak sana hiç yakıştıramadım. Bir de insanların mahremine, yorganlarının üzerine ayaklarını silmen insanlık dışıdır. Sen açmışsın, tokmuşsun biz bilemiyoruz. Ama bu insanlara bu tür sıkıntıyı verme hakkın yok. Eğer sende azıcık kişilik varsa okula giden kız çocuğunun 10 lirasının yerine başka bir yerden çaldığın paralardan 100 TL koysaydın. O çocuk ta sabah kalktığı zaman komşularına bu hırsız benim 10 TL’mi çalmamış. Sizden aldığı 100 TL’yi bana bırakmış bu parayı sahibine vereyim deseydi. Bende sana insanlık taşıyorsun, helal olsun deseydim” şeklinde konuştu.

“Hırsızlığı bırak alın terinle çalış”

Hırsızların biran önce yakalanmasını beklediklerini söyleyen Harata, "Bugün inşaatta çalışmak isteyen bir kişinin bir günlük yevmiyesi en az 100 TL’dir. Alnının teri ile yüzünün akı ile çalışıp bu hırsızlıktan vazgeçsen, insanlığına dönsen ne olur. Yeter artık Tüysüzler’deki fakir, fukara ve gariban artık bıktı. Evinden nefret etti. Çocuklarımızın huzuru ve psikolojisi bozuk. Tüysüzler Mahallesi muhtarı olarak devlet yetkililerine sesleniyorum. Asayişimiz çok düşük ve az. Sümer Polis karakolu bu bölgenin tamamına ulaşamıyor. Çok sıkıntımız var. Bu konuda biran önce devletimizin bu insanlara asayiş konusunda bir çare bulmasını önemle rica ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Evine hırsız giren mağdurlardan biri olan Kurban Ağagün adlı mahalleli ise, “Evime merdiven dayayarak girmişler. Evde birşey bulamayınca kazma küreğimi götürmüşler. 4-5 tane kazma küreğim gitti, kimden soracağım ben” dedi.

Kaynak: İHA