Bayburt'ta Yatırım Destek Hamlesi Çalışmaları

Vali Ustaoğlu: 'Önümüzdeki yıl Bayburt'un şahlanış yılı olacak diye düşünüyorum. Çünkü paket açıklanır açıklanmaz gerek telefonlarla, gerek bizleri ziyaret ederek paket kapsamında yatırım yapmak isteyenler bizimle görüşmek istedi'

Bayburt'ta yatırım destek hamlesi çalışmaları kapsamında Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Bayburt Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ustaoğlu, yeni teşvik paketiyle ilgili kentte nelerin yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Açıklanan teşvik paketinin Bayburt açısından ciddi anlamda umut vaat ettiğine işaret eden Ustaoğlu, 'Bundan sonraki süreçte paket kapsamında hangi sektörler ilimiz açısından önem arz edebilir? Özellikle de direkt istihdam ve nüfus kaybı açısından hangi sektörler burada ön planda olursa bizim için faydalı olur? Başta tarım ve hayvancılık olmak üzere mevcut potansiyelimize yönelik neler yapılabilir bunları değerlendirmek istiyoruz.' açıklamasında bulundu.

Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı çalışmalarının kısa bir süre sonra tamamlanarak teşvik paketiyle uyumlu hale geleceğine dikkati çeken Ustaoğlu, 'Önümüzdeki yıl Bayburt'un şahlanış yılı olacak diye düşünüyorum. Çünkü paket açıklanır açıklanmaz gerek telefonlarla, gerek bizleri ziyaret ederek paket kapsamında yatırım yapmak isteyenler bizimle görüşmek istedi.' ifadelerini kullandı.

Kente yatırım için gelecek kişilerle yürütecekleri çalışmara işaret eden Vali Ustaoğlu, şöyle devam etti:

'Gelecek olan girişimcilerin süreç takvimiyle, yönetim anlayışıyla, şirket bilançosuyla neler yapacağını bizimle paylaşmasını isteyeceğiz. Bu tip yerlerde hemen bazı sıkıntılar devreye giriyor. Yatırımcı başta sizden arsayı alıyor, tahsis yapıldıktan sonra hiçbir iş yapmıyor. Tahsisi kaldırdığınızdaysa olayı mahkemeye götürmeye çalışıyor. Onun için ilimize katma değer katacak sektörleri baz alabiliriz. İstihdamı ve geriye dönük bilançosu ve iş kapasitesiyle güçlü olan yatırımcılara öncelik verebiliriz ama en önemlisi de mali pozisyon anlamında referansı güçlü firmalar bizim için tercih sebebi olacak diye düşünüyorum.'

- 32 firmadan talep geldi

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mete Emir de paket kapsamında şehirdeki 32 yerel firmanın yatırım yapmak için kendilerine talepte bulunduğunu aktardı.

Şehir dışından da ciddi anlamda talep olduğunu vurgulayan Emir, paket kapsamında girişimde bulunan firmaların bu yatırımlarını gerçekleştirmeleri durumunda en az 2 bin kişilik istihdam alanı oluşmasının beklendiğini kaydetti.

Toplantıya, Belediye Başkanı Mete Memiş, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İbrahim Yumak, TSO yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları katıldı.

Kaynak: AA