Ayvalık'ta Alt Yapı Çalışmaları

Ayvalık'ta yaşanan su sorunu, 8 milyon lira tutarındaki proje ile çözüldü.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından ilçenin turizm merkezi konumundaki Sarımsaklı ve Küçükköy mahallelerine içme suyu getirilmesi için özel bir firma ihaleyi 7 milyon 816 bin 546 liraya aldı.

AK Parti Ayvalık İlçe Bakanı Hakan Kayaalp, Altınova Su Terfi Merkezi'nden Sarımsaklı'ya kadar uzanan 12 kilometrelik alana ana boru döşeme ihalesini özel bir firmanın 7 milyon 816 bin 546 liraya aldığını belirtti.

Kayaalp, çalışmaların hızla başladığını ifade ederek, 'İhalenin hemen ardından, firma bünyesindeki ekipler ana boru hattı döşeme çalışmalarına başladı. Şubat ayı sonuna kadar tamamlanması beklenilen bu çalışmaların ardından Küçükköy Mahallemiz ile Sarımsaklı'ya saniyede 200 litre su basılacaktır. Eğer mevcut su deposu yeterli gelmeyecek olursa da hemen yeni bir 10 bin tonluk su deposu inşaatına başlanacak. Allah nasip ederse bundan böyle bölgede su sıkıntısı yaşanmayacaktır.'

Firma yetkilileri, herhangi bir aksilik olmazsa üstlendikleri işi öngörülen tarihten önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA