AİBÜ'deki Yollara 15 Temmuz Ve Şehitlerinin İsimleri Verildi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy yerleşkesi içinde bulunan yollara, 15 Temmuz Demokrasi Bulvarı ve 15 Temmuz'da şehit olan Bolulu polis memuru Ozan Özen'in ismi verildi.

AİBÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun başkanlığında 20 Ekim 2016 tarihinde toplanan üniversite senatosunda alınan kararla, üniversitenin ana cadde ve sokaklarına yeni isimler verdiği bildirildi.

Açıklamada, D-100 karayolu üniversite kavşağından rektörlük kavşağına kadar devam eden üniversitenin en uzun karayoluna, '15 Temmuz Demokrasi Bulvarı' ismi, kampüs gelişme alanında alt ve üst yapısı tamamlanarak ulaşıma hazır hale getirilen yeni caddeye ise AİBÜ Güvenik görevlilerinden Özkan Mete Özen’in 15 Temmuz’da şehit düşen kardeşi Polis Memuru Ozan Özen’in adının verildiği kaydedildi.

AİBÜ Senatosunun, Gölköy kampüsünde bulunan diğer cadde ve sokaklarına da Karaköy Caddesi, Gölköy Caddesi, Akşemseddin Sokağı, Tavşantepe Sokağı, Spor Sokağı ve Çayır Sokağı isimlerinin verildiği duyuruldu.

Açıklamada, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'un şu ifadelerine de yer verildi:

'15 Temmuz tarihi bin yıldır bu topraklarda olan milletimizin iradesini hiçbir güce teslim etmeyeceğini bir kez daha sergilemesi açısından çok büyük bir tarih. Böyle bir tarihin ve bu tarihi yazan şehitlerimizin aziz hatırasını üniversitemizde yaşatmak bizim için bir gurur. Bu vesile ile önerimizi oy birliği ile kabul eden senato üyelerimize çok teşekkür ediyor, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.'

Kaynak: AA