Ağrı'da Hastanede Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

Doğubayazıt'ta bir hastanede görevli yaklaşık 50 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle ayakta tedavi edildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir hastanede görevli yaklaşık 50 personelin, gıda zehirlenmesi şüphesiyle ayakta tedavi edildiği bildirildi.

Doğubayazıt Kaymakamlığından yapılan açıklamada, 18 Ekim akşamı Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi çalışanlarından yaklaşık 25'inin karın ağrısı ve ishal şikayetiyle aynı hastanenin acil servisine başvurduğu belirtildi.

Daha sonra 19 Ekim sabahı 25 personelin daha aynı şikayetlerle acil servise geldiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Hafif düzey besin zehirlenmesi şüphesiyle acil servise başvuran personele gerekli tıbbi müdahalede bulunulmuş olup acil servis sorumlu uzman doktoru ve klinik mikrobiyoloji ve enfeksiyon hastalıkları uzman doktoru tarafından ayakta tedavileri gerçekleştirilen personel, tedavi akabinde görevleri başına dönmüşlerdir.

Bazı basın organlarında yer alan gıda zehirlenmesi geçiren personelin gece müşahede altında tutulduğu iddiası gerçeği yansıtmamakta olup konu ile ilgili olarak gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.'
Kaynak: AA