Adana'daki 'Kürtaj' İddiasına İlişkin Dav

Özel sağlık kuruluşunda gebeliği 10 haftanın üzerindeki kadınlara kürtaj yaptıkları iddiasıyla yargılanan 18 sanıktan 8'i bir yıl sekizer ay hapis cezasına çarptırıldı, 10'u beraat etti.

Adana'da özel sağlık kuruluşunda gebeliği 10 haftanın üzerindeki kadınlara kürtaj yaptıkları iddiasıyla yargılanan 18 sanıktan 8'i bir yıl sekizer ay hapis cezasına çarptırıldı, 10'u beraat etti.

Adana 12. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazı sanıklar ile sanık avukatları katıldı.

Mahkeme hakimi, doktorlar Cengiz C. ve Hasan İ. ile Necati B, Veli T, Adem T, Gönül G, Ayhan K. ile Zarife E'yi, gebeliği 10 haftanın üzerindeki kadınlara kürtaj yaptıkları gerekçesiyle ikişer yıl hapse mahkum etti. Sanıkların cezaları, duruşmalardaki iyi halleri dikkate alınarak bir yıl 8 aya düşürüldü.

Cengiz C, Adem T. ve Ayhan K'nın cezaları 2 yıl ertelendi, diğer sanıklar hakkında ise hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Özel hastane sahipleri Zeki K. ve Bülent K. ile Eda E, Tilbe M, Evrem K, Gül Derya M, Leyla İ, Nazlı K.S, yaşları 18'den küçük A.E. ile N.T. ise haklarında kesin ve inandırıcı delil bulunamadığından beraat etti.

Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gebeliği 10 haftanın üzerindeki kadınlara kürtaj yaptıkları iddiasıyla 21 Kasım 2013'te özel sağlık kuruluşuna düzenlenen operasyonda 4 doktorun da aralarında bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede yaşı 18'den küçük ve 25 haftalık hamile A.E'ye 9 bin lira karşılığında, 12 haftalık gebe E.E'ye ise bin 200 lira karşılığında kürtaj yapıldığı, paranın bir kısmının peşin alındığı, kalan kısmı için senet imzalatıldığı belirtilmişti.

Sanıkların telefon görüşmesi kayıtlarına da yer verilen iddianamede, kürtajla alınan ceninlerin hastane görevlilerince tıbbi atık olarak çöpe atıldığı kaydedilmişti.
Kaynak: AA