AA'nın 'Ajans Haberciliği' Hizmet İçi Eğitimi

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 15 muhabir, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Anadolu Ajansı Haber Akademisince, kurumda çalışan habercilere yönelik verilen 'Ajans Haberciliği' hizmet içi eğitimini başarıyla tamamlayan 15 muhabir sertifikalarını aldı.

AA'nın 100'üncü yıl vizyonu çerçevesinde kurulan Haber Akademisi tarafından 26 Ekim'de başlatılan eğitim, AA Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle sona erdi.

AA Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez, burada yaptığı konuşmada, bu tür eğitimlerin en iyi katkısının her zaman kolaylıkla bir araya gelemeyecek olan insanların bir araya gelip karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunması olduğunu söyledi.

Hep birlikte mükemmeli yapmak durumunda olduklarını vurgulayan Sönmez, 'Çünkü çok büyük hedeflerimiz var. Allah nasip ederse 100'üncü yıl vizyonumuzda dünyanın en iyi ajansları arasında olma gibi bir hedefimiz var. Akademi olarak içimizde çalışan arkadaşlarımızı bu hedefe hazırlamaya çalışıyoruz.' dedi.

Bu kapsamda 90 kişinin yurt dışında farklı alanlarda yüksek lisans eğitimini sürdürdüklerini ve yabancı dil eksikliklerini giderdiklerini kaydeden Sönmez, onların birkaç sene içerisinde görev almaya başlayacaklarını belirtti.

AA'nın kısa bir süre sonra İspanyolca yayınına başlayacağını anımsatan Sönmez, 'Şu an İspanyolca yayınının altyapısını hazırlamak üzere insan yetiştirmeye gayret gösteriyoruz.' ifadesini kullandı.

- 'Anadolu Ajansı uluslararası nitelikte bir ajans'

Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş da, AA'nın uluslararası nitelikte bir ajans olduğunu söyledi. Bu yüzden muhabirlerin yaptıkları haberlerin uluslararası nitelikte olması gerektiğini vurgulayan Çetinkuş, 'Bu eğitimde yereldeki bir haberin nasıl ulusal boyuta, ulusalda olan bir konunun nasıl uluslararası bir boyuta taşınacağına dair bir konsept gerçekleştirdik.' şeklinde konuştu.

Haberlerde insan unsurunun çok önemli olduğunun altını çizen Çetinkuş, 'Doğa olayını bile tek başına verdiğiniz zaman bir şey ifade etmiyor olabilir fakat bu olayı insan ile toplum ile ilişkilendirdiğiniz zaman çok önem kazanıyor. Dolayısıyla yaptığımız haberlerde insan unsuruna özellikle önem vermemiz gerekiyor, toplumla ilişkilendirmemiz gerekiyor. Bu çerçevede de AA'nın son dönemlerdeki yaşam haberleri, insana dair haberler ve hikayeler çok başarılı.' dedi.

Eğitime katılan Elif Özlem Çelikler ise eğitimin çok verimli geçtiğini ve ajansın çalışma sistemini tanımak anlamında faydalı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Eğitimde, katılımcılara Yeni Nesil Habercilik, Haber Fotoğrafı İşleme ve İletim Teknikleri, Uygulamalı Röportaj Teknikleri, Haber Fotoğrafı Çekim Teknikleri, Haber Kameramanlığı, Haber Yazma Teknikleri, Görüntü İşleme ve İletim Teknikleri, Özel Haber, Görüntü Çekim Teknikleri, AA'nın Haber Dili ve Yayın İlkeleri konularında toplam 166 saat pratik ve teorik eğitim verildi.

Kaynak: AA