3 Milyon Fidan Toprakla Bulaşacak

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Ezine ve Kalkım Orman fidanlıklarında üretilen 60 türdeki 3 milyon fidanı Çanakkale ve bölgedeki illerde toprakla buluşturacak.

3 Milyon Fidan Toprakla Bulaşacak
Bozuk orman alanlarının verimli hale getirilmesi, orman varlığının arttırılması, ormanların rehabilite edilerek bakım ve gençleştirme faaliyetleriyle gelecek kuşaklara daha yeşil bir Türkiye, Çanakkale bırakmanın ilk adımı olan Fidan üretim çalışmaları gerçekleştirildi.

Ezine ve Kalkım Orman Fidanlıklarında yapraklı ve ibreli 60 türde 3 milyon fidan üretilerek başta Çanakkale ili olmak üzere bölge illerinde toprakla buluşturularak yeşil dokuya dönüşecek. Fidanlıklarda ıslah edilmiş tohum kaynaklarından üretilen kızılçam fidanları, yürütülmekte olan endüstriyel plantasyon çalışmalarında kullanılarak odun hammaddesi üretiminin kısa sürede temin edilmesine katkıda bulunacak.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı işletme müdürlüklerinin 34 köyde gerçekleştirdikleri gelir getirici tür ağaçlandırmaları ve 5000 köye 5000 orman uygulamalarında ise fidanlıklarda üretilen ceviz, badem, fıstıkçamı vb. gelir getirici tür fidanları kullanılarak yöre ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunulacak. Kızılçam, Karaçam, Servi, Fıstıkçamı, Akçaağaç, Çınar, Dişbudak, Ihlamur, Mazı, Meşe, Sedir, Yalancı Akasya, Zakkum, İğde gibi yapraklı ve ibreli fidanlar hava şartlarının fidan dikimine uygun hale gelmesiyle birlikte hazırlanan ağaçlandırma sahalarına dikilecek. Üretilen fidanlar ayrıca belediyeler, Kamu Kurumu ve Kuruluşlarına yapılan tahsislerde, halkın taleplerini karşılamakta ve bedelsiz fidan dağıtımlarında kullanılacak.
Kaynak: İHA