15 Temmuz Şehidinin İsmi Üst Geçide Verildi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan polis memuru Serdar Gökbayrak'ın isminin verildiği İzmit'te inşa edilen üst geçit, hizmete girdi Kocaeli Valisi Güzeloğlu: 'Bizler onların bize emanet ettiği bu vatanı, devletimizi daha iyi yerlere götürmenin onların manevi huzurlarında her geçen gün daha güçlü bir Türkiye'yi, Kocaeli'yi inşa etmenin gayreti içerisindeyiz. Bu çabamız hiç bitmeyecek'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan polis memuru Serdar Gökbayrak'ın ismi, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde inşa edilen üst geçide verildi.

Eski İstanbul Yolu'nda Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Yerleşkesi B Kapısının önünde öğrencilerin ulaşımını kolaylaştırmak için inşa edilen üst geçit, İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın yaptığı duanın ardından açıldı.

Açılış programına, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, il müdürleri ve şehidin yakınları katıldı.

Vali Güzeloğlu, yaptığı konuşmada, bayrak için vatan için canını seve seve feda eden 241 şehitten biri olan Serdar Gökbayrak'ın anısına bir köprü yapıldığını belirtti.

Şehit Serdar Gökbayrak'a Allah'tan rahmet dileyen Vali Güzeloğlu, şunları söyledi:

'Burada bulunan yakınlarına, tüm sevenlerine ve milletimize de başsağlığı diliyorum. Serdar şehidimiz de 241 şehidimiz gibi bizler için hayatını feda eyledi. Unutulmamalı bu büyük fedakarlık ve bu büyük ihanet. Bizler onların bize emanet ettiği bu vatanı, devletimizi daha iyi yerlere götürmenin onların manevi huzurlarında her geçen gün daha güçlü bir Türkiye'yi, Kocaeli'yi inşa etmenin gayreti içerisindeyiz. Bu çabamız hiç bitmeyecek. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu millet değerlerine sahip çıkacak, geleceğe kutlu yürüyüşüne, 2023 dahil bütün hedeflerine inşallah el birliğiyle ulaşacağız. Bütün bu yürüyüşümüzde şehitlerimiz hiç unutulmayacak. Nesiller boyu onların isimleri, fedakarlıkları hep hatırlanacak hep aktarılacak.'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da üst geçidin üniversiteye çok yakıştığını vurgulayarak, 'Şehidimizin ismiyle Gökbayrak ismiyle adeta yıldızlaştı. Bu münasebetle şehidimizi rahmetle anıyorum. Yakınları aramızda, o yaşıyor aramızda. Bu eser de onun ismiyle daha güzel bir hale gelecek. Yürüyen merdivenli, çok kaliteli işçiliğiyle güzel bir üst geçidi buraya kazandırdık. Öğrencilerimiz buradan daha güvenli bir şekilde okullarına gidecek.' ifadesini kullandı.

Şehit polis Gökbayrak'ın ablası Fikriye Aslan da herkese teşekkür ederek, 'Anlatılmaz çok güzel bir duygu. Az görüşüyorduk, uzak kalıyorduk ondan, şimdi uzakta ama her gün daha yakınlaştı bize. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin.' dedi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli 45 yaşındaki Gökbayrak, darbe girişimi sırasında Ataşehir'den Atatürk Havalimanına giderken çıkan çatışmada şehit düşmüştü.

Kaynak: AA