'15 Temmuz Destanı'nı Anlatan Tiyatro Oyunu Sahnelendi

'İstiklalimiz ve İstikbalimiz İçin Karanlığa Karşı Direniş' oyunu, Ankara Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda izleyici ile buluştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında sokaklara, caddelere, meydanlara koşarak vatan için tek yürek olan, demokrasiyi canları pahasına savunarak cuntacılara geçit vermeyen halkın yazdığı destanı anlatan 'İstiklalimiz ve İstikbalimiz İçin Karanlığa Karşı Direniş' oyunu sahnelendi.

Başkent Tiyatrolarınca Ankara Gençlik Parkı Tiyatro salonunda sahnelenen oyunu, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanların aileleri ile gaziler ve yakınları da izledi.

Oyunda darbe girişimi sırasında yaşanan gerçek olaylar ve kahramanlıklara yer verilen oyunda, demokrasi için canlarını feda eden Ömer Halisdemir, Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip'in şehit düştüğü anlar ile 15 Temmuz gecesi gazilerin verdiği mücadele yansıtıldı.

Oyunun yönetmenliğini yapan Mehmet Tahir İkiler, tiyatro gösterisinin ardından ülkenin bir daha böyle bir darbe girişimi ile karşılaşmaması için verilen mücadelenin unutulmaması gerektiğini belirtti. İkiler'in, sahneye davet ettiği şehit aileleri ile gaziler ve yakınları, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Tiyatro oyuncuları da gazi, şehit aileleri ile gaziler ve yakınlarına çiçek takdim etti.
Kaynak: AA