'Zihin Sarayım' Sergisi Açıldı

Fatma Zeynep Çilek'in, 15 eserden oluşan 'Zihin Sarayım' resim sergisi, 30 Ekim'e kadar ziyaret edilebilir.

Ressam Fatma Zeynep Çilek'in yeni sergisi 'Zihin Sarayım', Antalya Expo 2016 etkinlikleri kapsamında açıldı.

Türk motiflerini çağdaş bir biçimde yorumlayan Fatma Zeynep Çilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneğin yaşayabilmesi için, toplumun en azından bir kısmının bunu sürdürmeyi istemesi gerektiğini söyledi.

Bir toplumun kültürüyle kök salacağını ifade eden Çilek, 'Tarih ne kendisine saplanıp kalacağımız ne de kendisine bigane kalabileceğimiz bir gerçekliktir. İnsanın, sadece tarihin zenginliklerinden bahsetmekle zenginleşmeyeceğini de unutmamak gerekir.' diye konuştu.

Çilek, eserlerine yansıttığını belirttiği misyonunu şu sözlerle dile getirdi:

'Benlik dediğimizde, derinlik dediğimizde insanın içindeki o bitmek bilmeyen boşluğa ve arayışa odaklanmak zorunda hissederiz kendimizi. Tıpkı bizden öncekilerin yaptıkları gibi. Ama onlardan farklı metotlar ve imgeler kullanarak, zamanın ruhunu da yakalamaya çalışarak. Gelenekle gelecek arasında köprüler, su yolları ya da günümüzün çok anlamlı kavramlarından biri olan bulutlar kurarak. Kendimi bu inşa sürecine katkıda bulunmak arzusuyla dolu buluyorum.'

Sanatçının, Arapça harfleri tuvaline aktardığı 15 eserden oluşan 'Zihin Sarayım' resim sergisi, 30 Ekim'e kadar ziyaret edilebilir.
Kaynak: AA