Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, Frankfurt Kitap Fuarı'nda

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kültür Yayıncılık bölümü dünyanın en büyük kitap fuarı olan Frankfurt Kitap Fuarı’na katılarak yayınladıkları eserlerini dünyanın her yerinden gelen kitapseverlerin beğenisine sundu.

Zeytinburnu  Belediyesi Kültür Yayınları, Frankfurt Kitap Fuarı'nda
Dünyanın en büyük kitap fuarı olan Frankfurt Kitap Fuarı yayıncılık sektörünü ve kitapseverleri bir araya getirdi. 19-23 Ekim tarihleri arasında açık kalacak olan fuar, bu yıl 68’inci kez düzenleniyor. Türkiye’de çok sayıda yayınevinin eserlerinin de yer aldığı fuara, Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları da özel bir stantla katıldı.

İlk kez uluslararası bir fuara katıldıklarını söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, böyle bir fuara katılarak yayınladıkları eserlerini dünya piyasalarında görücüye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.



Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları’nın 59 eserden oluştuğunu her yıl bu eserleri ona yakın eserin ilave edildiğini belirten Başkan Yardımcısı İskenderoğlu, "Hedefimiz Zeytinburnu’nun kültürel değerlerini ortaya çıkartmak, eserleştirmek ve dünyaya yakmaktır. Bunun için Frankfurt Kitap Fuarı’na katılarak uluslararası ilk adımı attık. Eserlerimizde Zeytinburnu’nda yaşamış ilçemizi anlatan yazarların eserlerini yayınlayarak kamu yayıncılığı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Stantlarında olan eserlere ilginin olumlu olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, yayınladıkları eserleri dünyanın en seçkin kütüphanelerine kazandıklarını söyledi.

Zeytinburnu Standı için Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu’nun yanı sıra Başkan yardımcısı Gökhan Kasap, Feruz Kutsal, Saffet Öz de fuara katıldı.

Kaynak: İHA