Yeşilkonak Yıl Sonunda Hizmet Vermeye Başlayacak

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmetlerine devam eden ve yapımını hayırsever iş adamı Osman Akdağ’ın üstlendiği Kaynarca Mahallesi’ndeki Yeşilkonak Hizmet Binası bu yılın sonuna hizmet vermeye başlayacak.

Yeşilkonak Yıl Sonunda Hizmet Vermeye Başlayacak
Yeşilyurt ilçesinin kültürel, sosyal, sportif yönden gelecek nesillere doğru bir hizmet anlayışı ile taşımak için ilçenin farklı bölgelerinde açtığı Yeşilkonak Hizmet Binalarını halkla buluşturan Yeşilyurt Belediyesi, hayırsever İş adamı Osman Akdağ’ın maddi destekleriyle Kaynarca Mahallesi’ne modern bir Yeşilkonak Hizmet Binası kazandırıyor. Kaynarca Mahallesi’ni ziyaret ederek inşaat alanında incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilkonak Hizmet Binasının hayırsever iş adamı Osman Akdağ tarafından bu yılın sonlarına doğru Yeşilyurt Belediyesine teslim edileceğini söyledi.



İstanbul’da yaşayan Kaynarcalı iş adamı Osman Akdağ’ın doğduğu ve büyüdüğü mahallesine vefa borcunu ödemek için yaptığı bu anlamlı hizmetin kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade eden Polat, “Malatya ve Yeşilyurt ilçemizin daha ileriye gitmesi, gelişmesi ve her alanda büyümesi için böylesine anlamlı girişimleri desteklemek lazım. Kaynarca’nın bir evladı olan iş adamı Osman Akdağ buranın arsasını satın aldıktan sonra mahalle sakinlerine faydalı bir hizmette bulunmak istedi. Bizler de mahallemizin sosyal dokusuna katkı sağlayacak, bayanlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımıza kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetlere katılımlarını sağlamak adına buraya Yeşilkonak Hizmet Binası yapmaya karar verdik. Etüt Proje Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından buranın projesi çizildi. Yerin arsasını satın alıp Yeşilyurt Belediyesine bağışlayan Osman Akdağ kardeşimiz inşaatın tüm masraflarını üstlendi. İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor, bizler de mahalle sakinlerimize ciddi hizmetler sunacak olan binamızın projeye uygun bir şekilde faaliyete başlaması için büyük bir özen gösteriyoruz. İnşaatı bu yılın sonlarına doğru tamamlanacak olan Yeşilkonak Hizmet Binası, Osman Akdağ tarafından Yeşilyurt Belediyesine teslim edilecek” şeklinde konuştu.

Polat, Yeşil Konakların mahallelerin sosyal dokularına hizmet aracı olduğunu ifade etti.

Polat, “Haziran ayında temelini attığımız Kaynarca Mahallesi’ndeki Yeşilkonak Hizmet Binamızda mahalle sakinlerimize kültürel, sanatsal ve sportif yönden hizmetler sunacağız. Yeşilkonak’tan Kaynarca Mahallesi başta olmak üzere Hatunsuyu, Melekbaba ve Çarmuzu mahalle sakinleri de faydalanacak. Binamızda eğitim, kültürel ve sosyal faaliyetler alanlarında önemli hizmetler vereceğiz. Kadınların bilgi ve becerilerini artırmak için çeşitli kurslar açacağız. Hizmet binamız mahalleye ayrı bir renklilik ve canlılık getirecek” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi olarak halkla iç içe ve omuz omuza verip birlikte hizmetler ürettiklerini ifade eden Polat, Yeşilkonak’ların okul dönemlerinde eğitim alanında hizmet verdiğini, yaz döneminde ise milli ve manevi değerleri artıracak hizmetlerin yoğunlaştığını, Siyer-i Nebi ve Kuran Kursları başta olmak üzere çocuklara yönelik sportif faaliyetlerin düzenlendiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA