Yarım Asırdır Muhtarlık Koltuğundalar

Muğla Muhtarlar Birliği ilk defa kutlanan ‘Muhtarlar Günü’ için düzenlediği gecede Ula ilçesinde 55 yıldır muhtarlık yapan Rahmi Göçmen ve İlhami Oğuz’a plaket verdi. Muğla’da en uzun süredir muhtarlık görevini yürüten iki muhtara plaketlerini Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Muğla Muhtarlar Birliği Başkanı Şükrü Arık verdi.

Yarım Asırdır Muhtarlık Koltuğundalar
Plaket töreninde konuşan 82 yaşındaki Rahmi Göçmen, “1961 yılından bu yana muhtarlık yapıyorum. Seçimlerde karşımıza rakip olarak çıkan adaylardan çoğu oy alamadan gitti. Yıllardır beş kuruş para almadan muhtarlık yaptım. 55 yıldır vatandaşımıza hizmet ettik ve hiçbir gelirimiz olmadı. Görevim esnasında hiç kimseyi ayırmadım. Partili partisiz herkese hizmet verdim. Bana oy veren de vermeyen de benim için aynı. Karşıma aday olarak çıkanlar en fazla 100 oy aldı, fazla oy alamadı” dedi.

Demirtaş Mahalle muhtar İlhami Oğuz, “84 yaşındayım ve 55 yıldır muhtarlık yapıyorum. İlk muhtar seçildiğim dönemlerde karşıma aday çıktı bir daha çıkmadı. En son muhtarların maaşları yükselince tekrar aday çıktı ama kazanamadılar. Bunca yıl muhtar seçilmemin nedeni vatandaş ile iyi geçindik, yardımcı olduk. Kendi işimizi bıraktık ve vatandaşın işine koştuk. Geçmişte biz çok sıkıntı çektik. Şimdi sıkıntı yok. 30-35 yıldır maaş almadık hizmet verdik. Yeni seçilecek muhtarlara tavsiyem vatandaş ile iyi geçinsinler, mahallelerine hizmet versinler” dedi.

Muğla Muhtarlar Birliği Başkanı Şükrü Arık, 55 yıldır kesintisiz muhtarlık yapan iki ismin ataları olduğunu belirterek, “Muhtarlar Günü kutlamasında iki muhtarımızı ödüllendirmek istedik. 55 yıldır mahallelerinde fakir zengin ayrımı, partili partisiz ayrımı yapmadan muhtarlık yapmak bir ömür demek” dedi.

Gecede Ula’nın Akyazı Mahalle muhtarı Rahmi Göçmen ve Demirtaş Mahalle Muhtarı İlhami Oğuz’a Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Muğla Muhtarlar Birliği Başkanı Şükrü Arık tarafından plaket verildi.

Kaynak: İHA