Van'da Özel Nazmi Arıkan Etüt Eğitim Merkezi Açıldı

Van’da Özel Nazmi Arıkan Etüt Eğitim Merkezi törenle hizmete açıldı.

Van'da Özel Nazmi Arıkan Etüt Eğitim Merkezi Açıldı
Açılışa merkez kurucusu olan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nazmi Arıkan, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Nazmi Arıkan, kurumlarının 1965’te kurulduğunu belirterek, “Ben şahsen ikinci nesil yöneticiyim. Şahsım fizik öğretmeniyim. Eğitimin çok ciddi bir iş olduğuna inanıyorum, bundan dolayı da yatırımlarımızı eğitim alanlarına yapmayı uygun gördük. Türkiye genelinde 11 okulumuz, 70 temel lise merkezimiz var. Dershanelerin kapanmasının ardından 110 yerde özel öğrenim kursu, 40 etüt eğitim merkezi açtık. Van ilinde bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz etüt merkezi de bunlardan bir tanesidir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz etüt eğitim merkezimizde 15 branş, 3 sınıf öğretmeni ve rehber öğretmenler eşliğinde hizmet vereceğiz” dedi.

Özel Van Nazmi Arıkan Etüt Eğitim Merkezi Kurum Müdürü Barış Ertaş ise, günümüz eğitim şartlarında daha iyi bir cevap olabilme adına böylesi bir eğitim merkezi şubesini Van’da açtıklarını söyledi.

Ertaş, “Ferah bir ortamda, tecrübeli eğitimci kadrosuyla Milli Eğitim Bakanlığı standartlarında uygun eğitim binamızda Van’ın ilk MEB onaylı etüt eğitim merkezi olmanın gururunu yaşamaktayız. Amacımız burada öğrencilerimizin okul dışındaki zamanlarını sağlıklı, güvenli ve eğitimine destek olabilecek bir ortamın bağlanmasıdır. Toplumla barışık, kendi ayakları üzerinde durabilen, sorumluluk duygusuna sahip, eleştirel bir yaklaşımla büyüyen ve okul başarılarını artıracak alışkanlıklar kazandırabilmektir. Bu özellikleri kazanan bir öğrencinin ciddi bir kurumdan veya eğitim sisteminden geçmesi gerektiğini ve kurumumuzun ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından merkezin açılışı yapılarak sınıflar gezildi.
Kaynak: İHA