Vali Kaban 15 Temmuz Şehitler Kampüsü'nde İncelemelerde Bulundu

Zonguldak Valisi Ali Kaban Bülent Ecevit Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Kampüsü’nde incelemelerde bulundu.

Vali Kaban 15 Temmuz Şehitler Kampüsü'nde İncelemelerde Bulundu
Bülent Ecevit Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Kampüsü’nün projesinde sona yaklaşıldı. Zonguldak Valisi Ali Kaban projenin detayları ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere 15 Temmuz Şehitler kampüsünü ziyaret etti. Kaban’ı Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Emniyet Müdürü Osman Ak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu karşıladılar. Kampüs incelemesine ayrıca Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Altın, Genel Sekreter Yardımcıları Osman Demir, Veli Eliçora, Yapı İşleri Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Öz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Feray Çiçek ve Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Doğu’da eşlik ettiler.

Kampüsde uygulanacak proje hakkında bilgi veren Rektör Özer: “15 Temmuz Şehitler Kampüsünde daha önce duyurduğumuz gibi Valiliğimiz tarafından yaptırılacak olan 50 metre yükseklikte bir Türk Bayrağı, Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in 5 metre yüksekliğinde bir heykeli ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Muharip Gaziler Derneğimizin üyelerine hizmet vermek üzere birer rekreasyon alanı yer alıyor. Ayrıca, kampüsümüzde bilim merkezi yapılacak. Bu merkezde gözlem evi, bilimsel deneyler yapabilme imkanı, eğitim amaçlı çocuklara yönelik deney setleri, bilim müzesi, çocuk ve kadın kütüphanesi olacak. Kampüsümüzde bir sanat galerisi yapmayı da planlıyoruz. Ayrıca kampüsümüzde 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimini çocukların ve gençlerin unutmaması amacıyla kalıcı sergi niteliğinde bir sergi salonu da yapacağız. Kampüste bunlara ilave olarak gezi ve dinlenme alanlarının yanı sıra projeyi destekleyen ve yaşamasını sağlayacak olan kafeler ve sosyal tesisler de bulunacak. Bu kampüsün üniversitemize kazandırılmasında büyük katkıları olan ve bu önemli projenin hayata geçirilmesi için de desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Ali Kaban’a hem şahsım hem de üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Projenin hem üniversite hem de Zonguldak için çok önemli olduğuna değinen Zonguldak Valisi Ali Kaban, "Üniversitemiz Zonguldak için gerçekten büyük bir kazanım ve değer. Her geçen yıl büyüyen, güçlenen ve kapasiteni artıran üniversitemiz Zonguldakla ilgili de önemli çalışmalara imza atmakta. Bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen başta Rektörümüz olmak üzere tüm BEÜ çalışanlarını kutluyorum. 15 Temmuz Şehitler Kampüsünde gerçekleştirilecek bu projenin detaylarını yerinde görmek istedik. Başarıyla tamamlanıp hizmete girdiğinde hem üniversite hem de şehir için ortak bir buluşma mekanı olacak ve büyük bir boşluğu da doldurmuş olacaktır. Projenin Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA