Ümit Özdağ disipline sevk edildi

MHP'de, Başkanlık oylamasında ret oyu vereceğini açıklayan Ümit Özdağ, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Ümit Özdağ disipline sevk edildi
Ümit Özdağ disipline sevk edildi
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın, tüzüğün bazı maddelerini ihlal gerekçesiyle tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak disipline sevk edildiği bildirildi.

MHP'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ, parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı'na sevk edildi. Konuya ilişkin MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk tarafından yapılan açıklama şöyle:

'Parti üyelik, görev ve sorumluluklarını gösteren parti tüzüğümüzün 11. maddesinin ihlali, yine tüzüğümüzün 78/4-c-e-g maddelerini ihlal mahiyetindeki eylem ve açıklamalar yanında benzeri faaliyetler içerisinde olmak sebebiyle parti tüzüğümüzün 81. maddesi kapsamı ve gereğince tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı'mıza sevk edilmiştir.'

ÖZDAĞ'IN DAHA ÖNCE YAPTIĞI AÇIKLAMA


Ümit Özdağ, daha önce 'Başkanlık sistemi Meclis'e gelirse, ben ret oyu vereceğim. Referandum süreci içinde de, her fırsatta böyle bir referandumun ve başkanlık sisteminin Türkiye'yi ikiye böleceğini, etnik ve mezhepsel ve de siyasi cepheleşmeleri derinleştireceğini anlatacağım.' demişti.

Fakat 'referandum yapılsın' teklifini yapan parti MHP olmuştu. Dolayısıyla parti yönetimi bu söylemi tepkiyle karşılamıştı.