Tosya'da Uygulanan Tarım Projesi İlk Meyvelerini Verdi

Tosya ilçesinde hayata geçirilen 'Tosya'da Tarım ile Tarım Tekniklerini Geliştirme ve Yeni İstihdam Alanları Oluşturma Projesi' ilk meyvelerini verdi.

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 3 yıldır uygulama safhasında olan projenin bölgede bir başka örneğinin olmadığını söyledi.

Proje kapsamında örnek meyve bahçelerinin kurulduğunu ve ilk meyvelerin alındığını belirten Akdiken, 'Tosya Kaymakamlığı ve Tosya Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında 8 kişilik bir heyetle Hollanda, Belçika, Fransa ve Almanya'da incelemelerde bulunduk. Bu ülkelerde tarımda dünyada hatırı sayılır seviyede üretim yapan modern tarım arazilerinde detaylı incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldık. Buradan aldığımız bilgiler ışığında ilçemizde de örnek meyve bahçeleri kurduk.' dedi.

Gelişen teknolojiye ayak uydurarak modern tarım tekniklerini bu örnek bahçelerde uyguladıklarını ifade eden Akdiken, 'Avrupa’ya giderek bu modern arazileri görme imkanı olmayan üreticilerimize bu arazilerin küçük bir örneğini Tosya’da görme ve inceleme imkanı sağlıyoruz. Bu projedeki asıl amacımız ilçemizdeki mevcut 228 bin dekar tarım arazilerinden üreticilerimizin daha fazla gelir elde etmesine imkan sağlamaktır.' diye konuştu.

Akdiken,Tosya Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanı Recep Çakmak tarafından bakımı yapılan örnek meyve bahçesinden ilk ürünün alındığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA