TKDK Yozgat'ta Kırsal Turizmin Gelişmesine Işık Tutacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ve Oran Kalkınma Ajansına sunulan ‘Yozgat’ta kırsal turizme geliştirme stareji projesi’ kabul edilerek sözleşme imzalandı.

TKDK Yozgat'ta Kırsal Turizmin Gelişmesine Işık Tutacak
TKDK Yozgat İl Kordinatörlüğünde düzenlenen imza törenine TKDK İl Koordinatörü Selim Türker, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci ve kurumların ilgili personeli katıldı.

TKDK Yozgta İl Koordinatörü Türker, Yozgat’ta kırsal turizmin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla özellikle yatırımcıların faytalannacağı bir proje hazırladıklarını belirterek, “Hazırladığımız bu projeyi ORAN Kalkınma Ajansına sunduk ve yapılan incelemelerin ardından projemiz kabul oldu. Bu gün de bu projemizin sözleşmesini imzalıyoruz” dedi.

Oran Kalkınma Ajansına Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) programı kapsamında yüzde 100 hibe desteği bulunan projde amacın, Yozgat’ta IPARD programına uygun mevcut ve potansiyel kırsal turizm alanlarının analiz edilerek, bölgedeki desteklenebilecek kırsal turizm faaliyet alanlarının belirlenmesi, girişimcilere ve ilgili kurumlara ne gibi kırsal turizm yatırım ve hizmetlerinin sunulabileceği konusunda yol göstermek olduğunu vurgulayan Türker, “Kırsal turizmin ve IPARD programının Yozgat’ta planlı ve organize bir şekilde uygulanması ile Yozgat’ın başta kırsal alanlardaki insanına, girişimcisine ve ekonomisine getirebileceği refah ve katma değeri ortaya koymaya çalışan somut bir analiz elde etmektir. Bu proje çalışmasının kırsal turizm sektörünün geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalara yol haritası çıkarması hedeflenmektedir. Sadece TKDK değil diğer kamu ve özel sektör kuruluşları ve bireysel girişimciler de bu proje çıktılarından faydalanabilecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA